spisekunst.dk

AalborgPorter på Gåsefars 1970

danskgåsefarsAalborg Porterfrikadeller
AalborgPorter på Gåsefars 1970

En klassisk opskrift fra 1970, hvor gåsefars kombineres med Aalborg Porter for at skabe en lækker og saftig ret.

Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • gåsefars(frisk og af høj kvalitet)
    1000 g
  • Aalborg Porter(kan erstattes med anden mørk øl)
    200 g
  • løget(finthakket)
    150 g
  • gulerødder(revet)
    100 g
  • svampe(finthakket)
    100 g
  • æg(for at binde farsen)
    2 stk
  • salt
    1 tsk
  • peber
    1 tsk
  • timian(tørret)
    1 tsk
  • brødkrummer(til at give struktur)
    50 g
  • smør(til stegning)
    50 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Svits løg i smør på en pande over middel varme, indtil de er bløde og gennemsigtige, ca. 5 minutter.

    5 min
    middel varme
    løgene skal være bløde og gyldne
  3. 3

    Tilsæt gulerødder og svampe til panden og svits i yderligere 5 minutter.

    5 min
    middel varme
    grøntsagerne skal være møre
  4. 4

    I en stor skål, bland gåsefars, svitsede grøntsager, Aalborg Porter, æg, salt, peber, timian, og brødkrummer.

    10 min
  5. 5

    Form farsen til frikadeller og læg dem på en bageplade.

    10 min
  6. 6

    Bag frikadellerne i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil de er gyldne og gennemstegte.

    30 min
    180
    frikadellerne skal være let gyldne og gennemstegte

Tags

danskgåsefarsAalborg Porterfrikadeller

Kommentarer

Maria

De ristede maltflager gav en fantastisk dyb smag!

★★★★★
Jesper

Den lette kaffe eftersmag var perfekt til min morgenmad

★★★★
Lise

Brugte den som et lækkert tilbehør til min tapasaften

★★★★★