Aalholm Slot Kartoffelfan med Urteost

En lækker og sprød kartoffelfan fyldt med smagfuld urteost og toppet med parmesan. Perfekt som tilbehør eller som en hovedret.
Ingredienser
- kartofler(gerne bagekartofler eller melne kartofler)800 g
- urteost(kan være flødeost med urter eller feta)200 g
- revet parmesan(kan erstattes med anden hård ost)50 g
- salt(tilsmagning)1 tsk
- peber(tilsmagning)1 tsk
- olivenolie(kan erstattes med smør)2 spsk
- frisk timian(kan være tørret timian)1 tsk
- frisk rosmarin(kan være tørret rosmarin)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader C.
5 min200ovnen skal være varm, og du kan mærke varmen fra åbningen - 2
Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver, men ikke helt igennem - de skal stadig hænge sammen i bunden.
10 min - 3
Læg kartoflerne i en bageform og pensl dem med olivenolie. Drys salt og peber over.
5 min - 4
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 40 minutter, indtil de er næsten møre.
40 min200kartoflerne skal være let gyldne og begynde at blive møre - 5
Tag kartoflerne ud af ovnen og fyld dem med urteost og drys parmesan over.
5 min - 6
Drys hakket timian og rosmarin over kartoflerne før de bages færdig i yderligere 15 minutter.
15 min200osten skal være smeltet og let gylden - 7
Tag kartoffelfanen ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter før servering.
5 min
Tags
Kommentarer
Kartoflerne var dejligt sprøde og friske!
Urteosten gav lige det ekstra pift til retten.
Perfekt til picnic i parken med vennerne.