Aarhus Linsesuppe med Jellingestenene

En lækker og sund linsesuppe, der kombinerer de danske smagsnuancer med en historie om Jellingestenene. Perfekt til kolde dage.
Ingredienser
- grønne linser(skylt og drænet)200 g
- løget(finthakket)1 stk
- hvidløg(knust eller finthakket)2 fed
- gulerødder(ternet)2 stk
- selleristang(ternet)1 stk
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)1 l
- timian(tørret)1 tsk
- kanel(kan udelades)1 tsk
- olivenolie(eller smør)2 spsk
- citron(saft og skal)1 stk
- græsk yoghurt(til servering)100 g
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm olivenolien i en stor gryde over medium varme. Tilsæt det hakkede løg og sauter i 5 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
5 minmedium varmeløget skal være blødt og gennemsigtigt - 2
Tilsæt hvidløg, gulerødder og selleri til gryden. Sauter i yderligere 5 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.
5 minmedium varmegrøntsagerne skal være bløde, og hvidløget skal være duftende - 3
Tilsæt de grønne linser, grøntsagsbouillon, timian og kanel. Bring det hele i kog.
2 minhøj varmeblandingen skal begynde at koge - 4
Sænk varmen, dæk gryden, og lad suppen simre i 30-35 minutter, eller indtil linserne er møre.
35 minlav varmelinserne skal være møre, og suppen skal være cremet - 5
Tilsæt citronsaft, citronskal, salt og peber. Smag til og juster krydderierne efter behov.
2 miningensuppens smag skal være frisk og balanceret - 6
Server suppen varm, toppet med en skefuld græsk yoghurt.
2 miningensuppen skal serveres varm og cremet med yoghurt ovenpå
Tags
Kommentarer
Den lækre linsesuppe var perfekt til en kold vinteraften.
Jellingestenene gav suppen en spændende tekstur og smag.
Aarhus Linsesuppe med Jellingestenene var en interessant kombination, som jeg gerne vil prøve igen.