spisekunst.dk

Aarhus Linsesuppe med Jellingestenene

suppevegetariskdansksund
Aarhus Linsesuppe med Jellingestenene

En lækker og sund linsesuppe, der kombinerer de danske smagsnuancer med en historie om Jellingestenene. Perfekt til kolde dage.

Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • grønne linser(skylt og drænet)
    200 g
  • løget(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(knust eller finthakket)
    2 fed
  • gulerødder(ternet)
    2 stk
  • selleristang(ternet)
    1 stk
  • grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    1 l
  • timian(tørret)
    1 tsk
  • kanel(kan udelades)
    1 tsk
  • olivenolie(eller smør)
    2 spsk
  • citron(saft og skal)
    1 stk
  • græsk yoghurt(til servering)
    100 g
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opvarm olivenolien i en stor gryde over medium varme. Tilsæt det hakkede løg og sauter i 5 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    5 min
    medium varme
    løget skal være blødt og gennemsigtigt
  2. 2

    Tilsæt hvidløg, gulerødder og selleri til gryden. Sauter i yderligere 5 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.

    5 min
    medium varme
    grøntsagerne skal være bløde, og hvidløget skal være duftende
  3. 3

    Tilsæt de grønne linser, grøntsagsbouillon, timian og kanel. Bring det hele i kog.

    2 min
    høj varme
    blandingen skal begynde at koge
  4. 4

    Sænk varmen, dæk gryden, og lad suppen simre i 30-35 minutter, eller indtil linserne er møre.

    35 min
    lav varme
    linserne skal være møre, og suppen skal være cremet
  5. 5

    Tilsæt citronsaft, citronskal, salt og peber. Smag til og juster krydderierne efter behov.

    2 min
    ingen
    suppens smag skal være frisk og balanceret
  6. 6

    Server suppen varm, toppet med en skefuld græsk yoghurt.

    2 min
    ingen
    suppen skal serveres varm og cremet med yoghurt ovenpå

Tags

suppevegetariskdansksund

Kommentarer

Mette

Den lækre linsesuppe var perfekt til en kold vinteraften.

★★★★★
Peter

Jellingestenene gav suppen en spændende tekstur og smag.

★★★★
Lise

Aarhus Linsesuppe med Jellingestenene var en interessant kombination, som jeg gerne vil prøve igen.

★★★★