spisekunst.dk

Alt i en gryde

gryderetkyllinggrøntsagernem madlavning
Alt i en gryde

En lækker og simpel opskrift på kylling med grøntsager, der tilberedes i én gryde. Perfekt til en travl hverdag.

Tid55 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kyllingefilet(kan være både bryst og lår)
    500 g
  • gulerødder(skåret i skiver)
    300 g
  • kartofler(skåret i tern)
    250 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(knust)
    2 fed
  • timian(tørret)
    1 tsk
  • paprika(kan være sød eller stærk)
    1 tsk
  • kyllingebouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    750 ml
  • olivenolie(til stegning)
    3 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olivenolien op i en stor gryde over middel varme.

    5 min
    medium heat
    olien skal være varm, men ikke ryge
  2. 2

    Tilsæt det finthakkede løg og sauter i 3-4 minutter, indtil de er bløde.

    4 min
    medium heat
    løget skal være gennemsigtigt
  3. 3

    Tilsæt hvidløg og timian, og sautér i yderligere 1 minut.

    1 min
    medium heat
    hvidløget skal dufte
  4. 4

    Tilsæt kyllingefiletterne og brun dem på begge sider i 5-6 minutter.

    6 min
    medium-high heat
    kyllingen skal være gyldenbrun
  5. 5

    Tilsæt gulerødder, kartofler, paprika, salt, peber og kyllingebouillon.

    2 min
    none
    alle ingredienser skal være godt blandet
  6. 6

    Bring retten i kog, skru derefter ned for varmen og lad det simre under låg i 30-35 minutter.

    35 min
    low heat
    retter skal simre let, og grøntsagerne skal være møre
  7. 7

    Tag gryden af varmen og lad retten hvile i 5 minutter før servering.

    5 min
    none
    retter skal være varm, men ikke boblende

Tags

gryderetkyllinggrøntsagernem madlavning

Kommentarer

Lise

Den var rigtig lækker med masser af grøntsager

★★★★★
Mads

Perfekt til en travl hverdag - nemt og hurtigt at lave

★★★★
Maria

Jeg tilsatte lidt chorizo for ekstra smag

★★★★