Ananas-øledressing & boghvede

En frisk og lækker salat med kogt boghvede, ananas og en velsmagende øledressing. Perfekt som tilbehør eller let frokostret.
Ingredienser
- boghvede(kan også være perlebyg for variation)200 g
- ananas(frisk og moden for den bedste smag)1 stk
- øl(en lys lagerøl anbefales)150 ml
- honning(kan justeres efter smag)2 spsk
- olivenolie(koldpresset for bedre smag)3 spsk
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet for mere smag)1 tsk
- lime(saften fra lime til dressing)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Kog boghveden i en gryde med rigeligt saltet vand i ca. 12-15 minutter, eller indtil den er mør, men stadig har bid.
15 minkogeboghveden skal være blød, men ikke moset - 2
Skyld den kogte boghvede under koldt vand og lad den dryppe af i en si.
5 miningenboghveden skal være kold og dryp tør - 3
Skær ananasen i små tern og kom dem i en skål.
5 miningenternene skal være ensartede og saftige - 4
I en skål, bland øl, honning, olivenolie, salt, peber og saften fra lime. Rør godt rundt indtil honningen er opløst.
5 miningendressing skal være ensartet og glat - 5
Tilsæt den afdryppede boghvede og ananastærnene til dressingen. Bland forsigtigt så alt er dækket af dressingen.
5 miningenalle ingredienser skal være godt blandet og dækket - 6
Lad retten trække i køleskabet i minimum 30 minutter før servering, så smagene kan udvikle sig.
30 minkøleskabduften skal være aromatisk og frugtig
Tags
Kommentarer
Den friske ananas smagte skønt sammen med dressing...
Boghveden tilføjede en dejlig knasende tekstur...
Perfekt til picnic i parken med vennerne...