spisekunst.dk

Ananas-øledressing & boghvede

salatsundletvegetarisksommer
Ananas-øledressing & boghvede

En frisk og lækker salat med kogt boghvede, ananas og en velsmagende øledressing. Perfekt som tilbehør eller let frokostret.

Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • boghvede(kan også være perlebyg for variation)
    200 g
  • ananas(frisk og moden for den bedste smag)
    1 stk
  • øl(en lys lagerøl anbefales)
    150 ml
  • honning(kan justeres efter smag)
    2 spsk
  • olivenolie(koldpresset for bedre smag)
    3 spsk
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet for mere smag)
    1 tsk
  • lime(saften fra lime til dressing)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog boghveden i en gryde med rigeligt saltet vand i ca. 12-15 minutter, eller indtil den er mør, men stadig har bid.

    15 min
    koge
    boghveden skal være blød, men ikke moset
  2. 2

    Skyld den kogte boghvede under koldt vand og lad den dryppe af i en si.

    5 min
    ingen
    boghveden skal være kold og dryp tør
  3. 3

    Skær ananasen i små tern og kom dem i en skål.

    5 min
    ingen
    ternene skal være ensartede og saftige
  4. 4

    I en skål, bland øl, honning, olivenolie, salt, peber og saften fra lime. Rør godt rundt indtil honningen er opløst.

    5 min
    ingen
    dressing skal være ensartet og glat
  5. 5

    Tilsæt den afdryppede boghvede og ananastærnene til dressingen. Bland forsigtigt så alt er dækket af dressingen.

    5 min
    ingen
    alle ingredienser skal være godt blandet og dækket
  6. 6

    Lad retten trække i køleskabet i minimum 30 minutter før servering, så smagene kan udvikle sig.

    30 min
    køleskab
    duften skal være aromatisk og frugtig

Tags

salatsundletvegetarisksommer

Kommentarer

Mette

Den friske ananas smagte skønt sammen med dressing...

★★★★★
Nikolaj

Boghveden tilføjede en dejlig knasende tekstur...

★★★★
Ida

Perfekt til picnic i parken med vennerne...

★★★★★