spisekunst.dk

Bagt ananas med sennepstouch

dessertsommersundt
Bagt ananas med sennepstouch

En lækker og overraskende dessert med saftig ananas, der er bagt med en sød sennepsglasur, perfekt til en sommerfest eller som en sund dessert.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • ananas(frisk og moden)
    1 stk
  • honning(kan erstattes med agavesirup)
    2 spsk
  • groft sennep(fransk sennep anbefales)
    1 spsk
  • kanel(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • smør(til pensling)
    30 g
  • vaniljesukker(valgfrit for ekstra sødme)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen bliver varm
  2. 2

    Skær ananasen i skiver, ca. 1 cm tykke.

    10 min
  3. 3

    I en skål, bland honning, sennep, kanel og vaniljesukker indtil det er godt kombineret.

    5 min
  4. 4

    Læg ananasskiverne på en bageplade og pensl dem med smeltet smør.

    5 min
  5. 5

    Fordel sennepsblandingen over ananasskiverne.

    5 min
  6. 6

    Bag ananassen i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er let karamelliserede.

    20 min
    200
    ananasen skal være gyldenbrun og duften skal være sødlig
  7. 7

    Tag ananassen ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter, før servering.

    5 min

Tags

dessertsommersundt

Kommentarer

Karen

Den søde ananas kombineret med den skarpe sennep var en overraskende god smagsoplevelse!

★★★★★
Mads

Bagt ananas med sennepstouch ville være perfekt som tilbehør til en grillet bøf

★★★★
Camilla

Jeg spiste det til morgenmad, og det var en skøn start på dagen!

★★★★