spisekunst.dk

Bagte æblechips med kanel

snacksundsundhedæblerkanel
Bagte æblechips med kanel

Lækre og sprøde bagte æblechips med en dejlig smag af kanel. Perfekte som en sund snack eller dessert.

Tid150 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • æbler(vælg søde og sprøde sorter som fx. Granny Smith eller Gala)
    3 stk
  • kanel(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • sukker(kan udelades for en sundere version)
    1 tsk
  • citronjuice(for at undgå bruning af æblerne)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 100 grader Celsius.

    5 min
    100
    ovnen er varm
  2. 2

    Skyld æblerne grundigt og skær dem i meget tynde skiver med en mandolin eller en skarp kniv.

    10 min
    N/A
    skiverne skal være ensartede og tynde
  3. 3

    Læg æbleskiverne i en skål og tilsæt citronjuice, kanel og sukker. Bland godt, så alle skiver dækkes.

    5 min
    N/A
    æbleskiverne skal være jævnt dækket af krydderierne
  4. 4

    Læg bagepapir på en bageplade og fordel æbleskiverne i et enkelt lag.

    5 min
    N/A
    skiverne skal ikke overlappe
  5. 5

    Bag æblechipsene i ovnen i 1-2 timer, indtil de er sprøde. Vend dem halvvejs igennem bagetiden.

    120 min
    100
    chipsene skal være sprøde og let gyldne
  6. 6

    Lad æblechipsene køle af på bagepladen i 10 minutter before servering.

    10 min
    N/A
    de skal være helt afkølede og sprøde

Tags

snacksundsundhedæblerkanel

Kommentarer

Mette

De bagte æblechips med kanel er perfekte til morgenmaden

★★★★★
Anders

Jeg brugte sprøde æbler fra min egen have - det gav en skøn smag

★★★★
Ida

Disse æblechips er ideelle til en hyggelig eftermiddagssnack

★★★★★