spisekunst.dk

Bagte bønner med savoykål og persillepesto

vegetarisksundbønnerkålpesto
Bagte bønner med savoykål og persillepesto

En lækker ret med bagte bønner, sauteret savoykål og en frisk persillepesto, der giver en perfekt kombination af smag og tekstur. Ideel som hovedret eller tilbehør.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • bagte bønner(kan være fra dåse eller hjemmelavede)
    400 g
  • savoykål(frisk og sprød)
    200 g
  • olivenolie(ekstra jomfru for bedre smag)
    3 spsk
  • parmesan(revet)
    50 g
  • frisk persille(kan erstattes med basilikum)
    50 g
  • hvidløg(frisk)
    1 fed
  • pinjekerner(kan ristes for ekstra smag)
    30 g
  • citron(saften)
    1 stk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm, når du sætter retten ind
  2. 2

    Skær savoykålen i strimler og sautér den i 1 spsk olivenolie på en pande ved medium varme, indtil den er blød og let gylden.

    10 min
    medium
    kålen skal være blød og have en let gylden farve
  3. 3

    I en foodprocessor, tilsæt persille, hvidløg, pinjekerner, parmesan, citronsaft, 2 spsk olivenolie, salt og peber. Blend indtil blandingen er glat.

    5 min
  4. 4

    Bland de bagte bønner med den sauterede savoykål og hæld det hele i et ovnfast fad.

    5 min
  5. 5

    Top retten med persillepestoen og dryp lidt olivenolie over.

    5 min
  6. 6

    Bag retten i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil den er boblende og let gylden på toppen.

    20 min
    200
    overfladen skal være let gylden og retten skal boble

Tags

vegetarisksundbønnerkålpesto

Kommentarer

Camilla

Den persillepesto løftede smagen til et helt nyt niveau!

★★★★★
Anders

Bønnerne var desværre lidt for bløde, men savoykålen gav en god crunch

★★★★★
Mette

Perfekt til madpakken - nemt at tage med på arbejde!

★★★★