spisekunst.dk

Bami goreng med kylling

bami gorengkyllingnudlerasiatisk
Bami goreng med kylling

En lækker og krydret indonesisk inspireret ret med kylling og nudler, der er perfekt til en hurtig middag.

Tid35 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kyllingebryst(skåret i strimler)
    300 g
  • bami nudler(kan erstattes med ægnudler)
    200 g
  • soja sauce(mørk soja for mere smag)
    2 spsk
  • ostekrydderi(kan om ønskes udelades)
    1 spsk
  • rød peberfrugt(skåret i strimler)
    1 styk
  • gulerod(skåret i julienne)
    1 styk
  • forårsløg(skåret i skiver)
    100 g
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • chili flager(valgfri for ekstra varme)
    1 tsk
  • sesamolie(til smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog bami nudlerne i henhold til pakkens anvisninger indtil de er al dente. Dræn og skyl med koldt vand.

    5 min
    N/A
    nudlerne skal være bløde men stadig have lidt bid
  2. 2

    Opvarm 1 spsk olie i en stor pande eller wok over medium-høj varme. Tilsæt kyllingestrimlerne og steg dem i 5-7 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.

    7 min
    medium-høj
    kyllingen skal være gyldenbrun og ikke længere være rosa
  3. 3

    Tilsæt hvidløg, rød peberfrugt og gulerod til panden. Steg i yderligere 3-4 minutter, indtil grøntsagerne er let møre.

    4 min
    medium-høj
    grøntsagerne skal være sprøde og farverige
  4. 4

    Tilsæt de kogte nudler til panden. Hæld soja sauce, chili flager og sesamolie over og rør godt rundt for at kombinere.

    2 min
    medium-høj
    nudlerne skal være jævnt dækket af saucen
  5. 5

    Tilsæt forårsløg og ostekrydderi, og rør godt i 1 minut, indtil alt er varmet igennem.

    1 min
    medium-høj
    retterne er varme og forårsløgene skal stadig være friske
  6. 6

    Server straks, evt. pyntet med ekstra forårsløg og et skvæt soja sauce. ved N/A - retterne skal serveres varme og dufte lækkert

Tags

bami gorengkyllingnudlerasiatisk

Kommentarer

Mette

Bami goreng med kylling er perfekt til aftensmad - nemt og lækkert!

★★★★★
Henrik

Den sprøde kylling giver retten lige det ekstra knas

★★★★
Lise

Bami goreng med kylling er ideelt til en picnic i parken

★★★★