spisekunst.dk

Besæt wok med chilisild

sildchilimadlavningdansk
Besæt wok med chilisild

En lækker og krydret ret med sild, der er marineret i en smagfuld eddikeblanding og hurtigt stegt i wokken.

Tid120 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • sild(gerne fileteret og frisk)
    500 g
  • eddike(hvidvinseddike anbefales)
    100 ml
  • sukker(kan justeres efter smag)
    50 g
  • rød chili(finthakket)
    2 stk
  • efter ønsket styrke)
    mængden
  • løgt(skåret i tynde skiver)
    1 stk
  • laurbærblade(tilsmagning)
    3 stk
  • peberkorn(hel)
    1 tsk
  • vand(til marinaden)
    100 ml
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • frisk dild(til pynt og smag)
    1 bundt

Fremgangsmåde

  1. 1

    Begynd med at forberede marinaden. I en gryde, kom eddike, sukker, vand, laurbærblade, peberkorn og chili. Bring det i kog over medium varme.

    5 min
    medium varme
    marinaden skal være klar og temperaturen stige
  2. 2

    Når marinaden koger, tages gryden af varmen. Tilsæt de skivede løg og lad det køle af i 10 minutter.

    10 min
    afkøling
    løgene skal være let bløde efter afkøling
  3. 3

    Læg sildene i et glas eller en skål og hæld den afkølede marinade over. Dæk til og lad det marinere i køleskabet i minimum 2 timer, gerne natten over.

    120 min
    køleskab
    sildene skal absorbere marinadens farver og smag
  4. 4

    Varm olien op i en wok over høj varme. Tilsæt de marinerede sild og steg dem hurtigt i 3-4 minutter, indtil de er let gyldne.

    4 min
    høj varme
    sildene skal være gyldne og sprøde på kanten
  5. 5

    Tag sildene af varmen og pynt med frisk dild før servering.

    1 min
    ingen
    frisk dild skal være grøn og sprød

Tags

sildchilimadlavningdansk

Kommentarer

Anna

Chilisilden gav retten et dejligt spicy kick!

★★★★★
Mette

Jeg tilføjede lidt frisk koriander - det gav en fantastisk friskhed til retten.

★★★★
Thomas

Perfekt til en hurtig frokost - smager også godt som rester dagen efter.

★★★★