Besæt wok med chilisild

En lækker og krydret ret med sild, der er marineret i en smagfuld eddikeblanding og hurtigt stegt i wokken.
Ingredienser
- sild(gerne fileteret og frisk)500 g
- eddike(hvidvinseddike anbefales)100 ml
- sukker(kan justeres efter smag)50 g
- rød chili(finthakket)2 stk
- efter ønsket styrke)mængden
- løgt(skåret i tynde skiver)1 stk
- laurbærblade(tilsmagning)3 stk
- peberkorn(hel)1 tsk
- vand(til marinaden)100 ml
- olie(til stegning)2 spsk
- frisk dild(til pynt og smag)1 bundt
Fremgangsmåde
- 1
Begynd med at forberede marinaden. I en gryde, kom eddike, sukker, vand, laurbærblade, peberkorn og chili. Bring det i kog over medium varme.
5 minmedium varmemarinaden skal være klar og temperaturen stige - 2
Når marinaden koger, tages gryden af varmen. Tilsæt de skivede løg og lad det køle af i 10 minutter.
10 minafkølingløgene skal være let bløde efter afkøling - 3
Læg sildene i et glas eller en skål og hæld den afkølede marinade over. Dæk til og lad det marinere i køleskabet i minimum 2 timer, gerne natten over.
120 minkøleskabsildene skal absorbere marinadens farver og smag - 4
Varm olien op i en wok over høj varme. Tilsæt de marinerede sild og steg dem hurtigt i 3-4 minutter, indtil de er let gyldne.
4 minhøj varmesildene skal være gyldne og sprøde på kanten - 5
Tag sildene af varmen og pynt med frisk dild før servering.
1 miningenfrisk dild skal være grøn og sprød
Tags
Kommentarer
Chilisilden gav retten et dejligt spicy kick!
Jeg tilføjede lidt frisk koriander - det gav en fantastisk friskhed til retten.
Perfekt til en hurtig frokost - smager også godt som rester dagen efter.