spisekunst.dk

Birkeseed-crumble på dadel

dessertsundvegansk
Birkeseed-crumble på dadel

En lækker og sund crumble lavet med birkeseeds og dadelpasta, perfekt som dessert eller snack.

Tid40 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • birkeseeds(kan erstattes med solsikkefrø)
    200 g
  • dadelpasta(kan laves af bløde dadler)
    150 g
  • havregryn(brug grovere havregryn for bedre tekstur)
    100 g
  • smør(kan erstattes med plantebaseret smør)
    50 g
  • honning(kan erstattes med agavesirup for vegansk version)
    50 g
  • kanel(kan udelades)
    1 tsk
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm, når du kan mærke varmen ved at holde hånden tættere på åbningen
  2. 2

    Smelt smørret i en lille gryde over lav varme. Tilsæt honning og rør rundt, indtil det er godt blandet.

    3 min
    lav varme
    smørret skal være smeltet, og blandingen skal være ensartet
  3. 3

    I en skål, kombiner birkeseeds, havregryn, kanel og salt. Hæld smør- og honningblandingen over og rør godt sammen.

    2 min
    ikke relevant
    blandingen skal være fugtig og sammenhængende
  4. 4

    Tag en bageplade og læg bagepapir på. Fordel dadelpastaen på bagepapiret i et jævnt lag.

    3 min
    ikke relevant
    dadelpastaen skal være glat og jævn
  5. 5

    Fordel birkeseed-blandingen ovenpå dadelpastaen, og tryk let ned med en ske, så det holder sammen.

    2 min
    ikke relevant
    blandingen skal være jævnt fordelt og let trykket ned
  6. 6

    Bag i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil toppen er gyldenbrun.

    25 min
    180
    overfladen skal være gyldenbrun og let sprød
  7. 7

    Tag crumble ud af ovnen og lad den køle af i 10 minutter, før den skæres i stykker.

    10 min
    ikke relevant
    kanten skal være fast, men indersiden skal være blød

Tags

dessertsundvegansk

Kommentarer

Mette

Den søde smag fra dadlerne passede perfekt til den sprøde Birkeseed-crumble

★★★★★
Jens

En lækker kombination af Birkeseeds og dadler - det var en sand smagsoplevelse!

★★★★
Maria

Birkeseed-crumble på dadler er en fantastisk snack til eftermiddagskaffen

★★★★★