Blåbær-urtede bedeboller

Disse blåbær-urtede bedeboller er lette og luftige, fyldt med søde blåbær og smagfulde urter. Perfekte som tilbehør til måltider eller som en snack.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for finere konsistens)500 g
- gær(fresk gær for bedre hævning)25 g
- mælk(lunken mælk ved hævning)300 ml
- sukker(kan justeres efter smag)100 g
- smør(smeltet smør for bedre smag)100 g
- salt(kan reduceres efter smag)1 tsk
- æg(lille æg til pensling)2 stk
- blåbær(friske eller frosne blåbær)200 g
- tørrede urter(f.eks. timian eller rosmarin)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lunkne mælk og lad det stå i 5 minutter, indtil det er skummende.
5 min - 2
Bland hvedemelet, sukker, og salt i en stor skål. Tilsæt den opløste gærblanding og det smeltede smør.
5 min - 3
Ælt dejen i cirka 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 4
Lad dejen hæve et varmt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min30dejen skal være fordoblet i størrelse - 5
Forvarm ovnen til 200 grader C.
5 min200ovnens indikator viser den ønskede temperatur - 6
Del dejen op i 12 lige store stykker, form dem til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
10 min - 7
Fyld de blåbær og de tørrede urter i midten af hver bolle, og luk dem godt.
10 min - 8
Pensl bollerne med sammenpisket æg for en gylden overflade.
5 min - 9
Bag bollerne i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil de er gyldne.
20 min200bollerne skal være let gyldne og lyde hule, når man banker på dem - 10
1
- 11
Lad bollerne køle af på en bagerist, før de serveres.
10 min
Tags
Kommentarer
Blåbær-urtede bedeboller er perfekte til en hyggelig picnic i parken!
Disse bedeboller med blåbær og urter smager fantastisk til en kop varm te
Min datter elskede at have disse bedeboller med i madpakken - sunde og lækre!