spisekunst.dk

Blåbær-urtede bedeboller

blåbærbollerbagningurter
Blåbær-urtede bedeboller

Disse blåbær-urtede bedeboller er lette og luftige, fyldt med søde blåbær og smagfulde urter. Perfekte som tilbehør til måltider eller som en snack.

Tid110 min
Portioner12
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne type 00 for finere konsistens)
    500 g
  • gær(fresk gær for bedre hævning)
    25 g
  • mælk(lunken mælk ved hævning)
    300 ml
  • sukker(kan justeres efter smag)
    100 g
  • smør(smeltet smør for bedre smag)
    100 g
  • salt(kan reduceres efter smag)
    1 tsk
  • æg(lille æg til pensling)
    2 stk
  • blåbær(friske eller frosne blåbær)
    200 g
  • tørrede urter(f.eks. timian eller rosmarin)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i den lunkne mælk og lad det stå i 5 minutter, indtil det er skummende.

    5 min
  2. 2

    Bland hvedemelet, sukker, og salt i en stor skål. Tilsæt den opløste gærblanding og det smeltede smør.

    5 min
  3. 3

    Ælt dejen i cirka 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.

    10 min
  4. 4

    Lad dejen hæve et varmt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
    30
    dejen skal være fordoblet i størrelse
  5. 5

    Forvarm ovnen til 200 grader C.

    5 min
    200
    ovnens indikator viser den ønskede temperatur
  6. 6

    Del dejen op i 12 lige store stykker, form dem til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

    10 min
  7. 7

    Fyld de blåbær og de tørrede urter i midten af hver bolle, og luk dem godt.

    10 min
  8. 8

    Pensl bollerne med sammenpisket æg for en gylden overflade.

    5 min
  9. 9

    Bag bollerne i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil de er gyldne.

    20 min
    200
    bollerne skal være let gyldne og lyde hule, når man banker på dem
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad bollerne køle af på en bagerist, før de serveres.

    10 min

Tags

blåbærbollerbagningurter

Kommentarer

Ida

Blåbær-urtede bedeboller er perfekte til en hyggelig picnic i parken!

★★★★★
Mette

Disse bedeboller med blåbær og urter smager fantastisk til en kop varm te

★★★★
Lars

Min datter elskede at have disse bedeboller med i madpakken - sunde og lækre!

★★★★