Blæksprutte-fritter med vaniljesauce

En lækker ret med sprøde blæksprutte-fritter serveret med en sød vaniljesauce. Perfekt som en spændende forret eller tapasret.
Ingredienser
- blæksprutte(frisk eller optøet)500 gram
- hvedemel(kan erstattes med majsmel for glutenfri version)100 gram
- panerede rasp(kan være panko for ekstra sprødhed)100 gram
- æg(store og friske)2 stk
- vegetabilsk olie(til friturestegning)1 liter
- vaniljestang(eller 1 teskefuld vaniljeekstrakt)1 stk
- fløde(gerne sødmælk)500 ml
- sukker(kan justeres efter smag)100 gram
- æggeblommer(store og friske)4 stk
- majsstivelse(for at tykne saucen)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skyl blæksprutten grundigt og skær den i ringe.
10 min - 2
Forbered paneringen: Pisk æggene i en skål, og placer hvedemelet og rasp i separate skåle.
5 min - 3
Dyp blæksprutte-ringene først i hvedemelet, derefter i æggene og til sidst i rasp.
10 min - 4
Varm olien op i en gryde til 180 grader Celsius.
5 min180olien skal boble let, når den er klar - 5
Frituresteg blæksprutte-ringene i 3-4 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
4 min180de skal være gyldne og sprøde - 6
Tag dem op og lad dem dryppe af på et papirhåndklæde.
1 min - 7
Lav vaniljesaucen: Skær vaniljestangen op og skrab kornene ud.
5 min - 8
Kog fløden sammen med sukker og vanilje i en gryde, indtil det simrer.
5 min80fløden skal være varm, men ikke koge - 9
Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelsen i en skål.
2 min - 10
1
- 11
Hæld den varme fløde i æggeblandingen lidt ad gangen, mens du pisker.
3 min - 12
1
- 13
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm forsigtigt op under omrøring, indtil saucen tykner.
5 min70saucen skal være tyk nok til at dække bagsiden af en ske - 14
1
- 15
Server blæksprutte-fritter varme med vaniljesaucen i en skål ved siden af.
2 min
Tags
Kommentarer
Vaniljesaucen gjorde retten ekstra lækker!
Blæksprutte-fritterne var sprøde og perfekte til en sommerpicnic.
Kombinationen af blæksprutter og vanilje var overraskende god!