spisekunst.dk

Blødende hindbærfondant

dessertchokoladehindbærfondant
Blødende hindbærfondant

Denne blødende hindbærfondant består af en rig chokoladebund fyldt med friske hindbær, der smelter ud, når den skæres. En perfekt dessert til chokoladeelskere.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • mørk chokolade(mindst 70% kakao)
    200 g
  • smør(usaltet)
    100 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    150 g
  • æg(frisk)
    3 stk
  • hvedemel(sigtet)
    70 g
  • friske hindbær(kan være frosne)
    200 g
  • flormelis(til pynt)
    50 g
  • vaniljesukker(kan være ægte vanilje)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius

  2. 2

    Smelt chokolade og smør sammen over vandbad, indtil det er helt smeltet og glat.

    10 min
    varmt vand
    chokoladen skal være flydende og skinnende
  3. 3

    Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål, indtil det bliver lysere og luftigere.

    5 min
    værelsestemperatur
    blandingen skal være lys og skummende
  4. 4

    Tilsæt den smeltede chokoladeblanding til æggeblandingen og rør forsigtigt.

    2 min
    værelsestemperatur
    blandingen skal være ensartet og glat
  5. 5

    Fold hvedemelet ind i chokolade-æggeblandingen, indtil det lige akkurat er blandet.

    2 min
    værelsestemperatur
    dejen skal være glat uden klumper
  6. 6

    Fordel halvdelen af dejen i smurte ramekiner, tilsæt et par hindbær, og dæk derefter med resten af dejen.

    5 min
    værelsestemperatur
    dejen skal være jævnt fordelt i ramekinerne
  7. 7

    Bag fondanterne i ovnen i 12-15 minutter, indtil kanterne er faste, men midten stadig er blød.

    15 min
    180 °C
    kanterne skal være faste og let hævede, midten skal give efter ved let tryk
  8. 8

    Lad fondanterne køle af i et par minutter, inden de forsigtigt tages ud og serveres med flormelis og evt. flere hindbær.

    5 min
    værelsestemperatur
    fondanten skal være let varm, men ikke brændende

Tags

dessertchokoladehindbærfondant

Kommentarer

Mette

Jeg elsker den bløde konsistens med de friske hindbær

★★★★★
Anders

Den blødende hindbærfondant var perfekt til dessert efter en god middag

★★★★
Louise

Jeg nød at tage en bid af den varme fondant med is til

★★★★★