Blommesovs & rosmarin-toast

En lækker opskrift på blommesovs lavet af friske blommer, der serveres med sprøde rosmarin-toast. Perfekt som en let forret eller til snack.
Ingredienser
- blommer(friske)300 g
- sukker(kan justeres efter smag)100 g
- vand(til kogning)1 dl
- rosmarin(friskhakket)1 tsk
- brød(fx surdejsbrød eller rugbrød)4 skiver
- olivenolie(til pensling)2 spsk
- salt(til smag)1 knivspids
Fremgangsmåde
- 1
Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen. Læg dem i en gryde.
5 min - 2
Tilsæt sukker og vand til gryden med blommerne. Bring det i kog over medium varme.
10 minmedium varmesukkeret er opløst, og blandingen bobler let - 3
Lad det simre i cirka 15 minutter, indtil blommerne er møre. Rør rundt indimellem.
15 minlav varmeblommerne er bløde og saucen er blevet tykkere - 4
Tag gryden af varmen og tilsæt hakket rosmarin samt salt. Lad saucen køle af.
5 min - 5
Pensl brødskiverne med olivenolie og drys lidt rosmarin over. Læg dem på en bageplade.
5 min - 6
Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 minutter, indtil det er gyldent og sprødt.
10 min200 graderbrødet er let gyldent og sprødt - 7
Server blommesovsen varm eller ved stuetemperatur sammen med de sprøde rosmarin-toast. - retterne er klar til servering
Tags
Kommentarer
Blommesovsen var overraskende lækker!
Rosmarin-toastene var sprøde og velsmagende
Perfekt til madpakken - nemt og hurtigt at lave