spisekunst.dk

Bogense Havfrisk Sejfilet med Ærte-myntecreme

fisklet maddansksundt
Bogense Havfrisk Sejfilet med Ærte-myntecreme

En lækker ret med frisk sejfilet, der serveres med en cremet ærte-myntecreme, perfekt til en let middag.

Tid35 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • sejfilet(frisk og bæredygtigt fanget)
    400 gram
  • frosne ærter(kan også være friske ærter)
    200 gram
  • er i sæson)
    de
  • olivenolie(koldpresset for bedre smag)
    1 spsk
  • græsk yoghurt(kan også være naturel yoghurt)
    1 dl
  • frisk mynte(hakket)
    2 spsk
  • citronjuice(friskpresset)
    1 spsk
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet for bedst effekt)
    1 tsk
  • smør(til stegning af fisken)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Begynd med at tilberede ærte-myntecremen. Kog de frosne ærter i en gryde med letsaltet vand i 3-5 minutter, indtil de er møre.

    5 min
  2. 2

    Dræn ærterne og kom dem i en foodprocessor sammen med yoghurt, mynte, citronjuice, salt og peber. Blend indtil cremen er glat.

    2 min
  3. 3

    Forvarm en pande over medium varme og tilsæt smør. Lad smørret smelte og blive let gyldent.

    2 min
    medium varme
    smørret skal være boblende og let gyldent
  4. 4

    Krydr sejfileterne med salt og peber på begge sider. Læg dem forsigtigt på panden og steg i 4-5 minutter på hver side, indtil fisken er gennemstegt og let flager ved berøring.

    10 min
    medium varme
    fisken skal være let gylden og flage let ved berøring
  5. 5

    Server sejfileterne varme med ærte-myntecremen på toppen eller ved siden af. - retterne skal præsenteres friskt og appetitligt

Tags

fisklet maddansksundt

Kommentarer

Mette

Sejfileten var utroligt frisk og saftig

★★★★★
Anders

Ærte-myntecremen gav en dejlig frisk smag til retten

★★★★
Lise

Perfekt til en let frokost på terrassen

★★★★