Bollegryde à la 70’er Troubadour

En klassisk dansk ret fra 70'erne med en fyldig smag og masser af grøntsager. Perfekt til en hyggelig middag!
Ingredienser
- hakket oksekød(kan erstattes med hakket svinekød)500 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(knust eller finthakket)2 fed
- rød peberfrugt(skåret i tern)1 stk
- gulerod(revet)1 stk
- hakkede tomater(på dåse)400 g
- oksebouillon(kan være hjemmelavet eller fra terninger)200 ml
- paprika(kan være sød eller stærk)2 tsk
- oregano(tørret)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- kidneybønner(drænet og skyllet)200 g
- majs(kan være fra dåse eller frosset)100 g
- forårsløg(fint hakket til pynt)2 stk
- revet ost(til topping)200 g
Fremgangsmåde
- 1
Varm en stor gryde over medium varme og tilsæt hakket oksekød. Steg det, indtil det er brunet.
5 minmedium varmekødet skal være brunet og ikke længere være rødt - 2
Tilsæt løg og hvidløg til gryden og sautér i 3-4 minutter, indtil løgene er bløde.
4 minmedium varmeløgene skal være gennemsigtige - 3
Tilsæt rød peberfrugt og gulerod, og steg i yderligere 3 minutter.
3 minmedium varmegrøntsagerne skal være let bløde - 4
Tilsæt hakkede tomater, oksebouillon, paprika, oregano, salt og peber. Bring det i kog.
2 minhøj varmeblandingen skal boble - 5
Sænk varmen og lad det simre i 15 minutter, indtil saucen er tyknet.
15 minlav varmesaucen skal være tykkere og dufte krydret - 6
Tilsæt kidneybønner og majs, og lad det simre i yderligere 5 minutter.
5 minlav varmebønnerne og majsen skal være varme - 7
Server retten varm, toppet med revet ost og pyntet med forårsløg. ved serveringstemperatur - osten skal smelte og retten ser indbydende ud
Tags
Kommentarer
Denne bollegryde var perfekt til madpakken med sin blanding af oksekød og grøntsager.
Jeg savnede lidt mere smag i denne bollegryde, måske lidt ekstra hvidløg kunne løfte den.
Bollegryden var en lækker og nem løsning til aftensmaden, når tiden var knap.