spisekunst.dk

Bollegryde à la 70’er Troubadour

70'erdansk madgryderetkomfortmad
Bollegryde à la 70’er Troubadour

En klassisk dansk ret fra 70'erne med en fyldig smag og masser af grøntsager. Perfekt til en hyggelig middag!

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hakket oksekød(kan erstattes med hakket svinekød)
    500 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(knust eller finthakket)
    2 fed
  • rød peberfrugt(skåret i tern)
    1 stk
  • gulerod(revet)
    1 stk
  • hakkede tomater(på dåse)
    400 g
  • oksebouillon(kan være hjemmelavet eller fra terninger)
    200 ml
  • paprika(kan være sød eller stærk)
    2 tsk
  • oregano(tørret)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • kidneybønner(drænet og skyllet)
    200 g
  • majs(kan være fra dåse eller frosset)
    100 g
  • forårsløg(fint hakket til pynt)
    2 stk
  • revet ost(til topping)
    200 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm en stor gryde over medium varme og tilsæt hakket oksekød. Steg det, indtil det er brunet.

    5 min
    medium varme
    kødet skal være brunet og ikke længere være rødt
  2. 2

    Tilsæt løg og hvidløg til gryden og sautér i 3-4 minutter, indtil løgene er bløde.

    4 min
    medium varme
    løgene skal være gennemsigtige
  3. 3

    Tilsæt rød peberfrugt og gulerod, og steg i yderligere 3 minutter.

    3 min
    medium varme
    grøntsagerne skal være let bløde
  4. 4

    Tilsæt hakkede tomater, oksebouillon, paprika, oregano, salt og peber. Bring det i kog.

    2 min
    høj varme
    blandingen skal boble
  5. 5

    Sænk varmen og lad det simre i 15 minutter, indtil saucen er tyknet.

    15 min
    lav varme
    saucen skal være tykkere og dufte krydret
  6. 6

    Tilsæt kidneybønner og majs, og lad det simre i yderligere 5 minutter.

    5 min
    lav varme
    bønnerne og majsen skal være varme
  7. 7

    Server retten varm, toppet med revet ost og pyntet med forårsløg. ved serveringstemperatur - osten skal smelte og retten ser indbydende ud

Tags

70'erdansk madgryderetkomfortmad

Kommentarer

Mette

Denne bollegryde var perfekt til madpakken med sin blanding af oksekød og grøntsager.

★★★★★
Anders

Jeg savnede lidt mere smag i denne bollegryde, måske lidt ekstra hvidløg kunne løfte den.

★★★★★
Lise

Bollegryden var en lækker og nem løsning til aftensmaden, når tiden var knap.

★★★★