spisekunst.dk

Boller i karry

danskhovedretkød
Boller i karry

Boller i karry er en klassisk dansk ret med saftige kød boller i en krydret karrysauce, ofte serveret med ris.

Tid80 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hakket svinekød(eller oksekød)
    500 g
  • smag)
    efter
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • panering(brødkrummer eller havregryn)
    100 g
  • æg(stort)
    1 stk
  • salt(kan justeres efter smag)
    2 tsk
  • peber(sort eller hvid)
    1 tsk
  • karry(kan varieres)
    2 tsk
  • kokosmælk(kan erstattes med fløde for en rigere smag)
    400 ml
  • gulerødder(skiver eller tern)
    2 stk
  • peberfrugt(i tern)
    1 stk
  • grøntsagsbouillon(terning eller hjemmelavet)
    1 stk
  • olie(til stegning)
    2 tsk
  • ris(til servering)
    200 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland hakket kød, løg, panering, æg, salt, peber og karry i en skål.

    10 min
  2. 2

    Form små boller af kødblandingen.

    5 min
  3. 3

    Varm olien i en pande over medium varme og steg bollerne i ca. 8-10 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.

    10 min
    180
    bollerne skal være gyldne og have en sprød overflade
  4. 4

    Tag bollerne af panden og læg dem til side. I samme pande tilsættes gulerødder og peberfrugt og sauteres i 5 minutter.

    5 min
    180
    grøntsagerne skal være let møre, men stadig sprøde
  5. 5

    Tilsæt kokosmælk og bouillon til grøntsagerne og bring det i kog.

    5 min
  6. 6

    Læg de stegte boller tilbage i panden og lad dem simre i 10 minutter.

    10 min
  7. 7

    Kog risene efter anvisningen på pakken.

    15 min
  8. 8

    Server boller i karry med ris på siden.

    5 min

Tags

danskhovedretkød

Kommentarer

Mette

Jeg elsker når der er masser af løg i min boller i karry!

★★★★★
Anders

Boller i karry er perfekt til en hurtig aftensmad efter en lang dag

★★★★
Anna

Jeg tilføjede lidt extra chili for at give retten lidt ekstra smag

★★★★★