Boller i karry

Boller i karry er en klassisk dansk ret med saftige kød boller i en krydret karrysauce, ofte serveret med ris.
Ingredienser
- hakket svinekød(eller oksekød)500 g
- smag)efter
- løg(finthakket)1 stk
- panering(brødkrummer eller havregryn)100 g
- æg(stort)1 stk
- salt(kan justeres efter smag)2 tsk
- peber(sort eller hvid)1 tsk
- karry(kan varieres)2 tsk
- kokosmælk(kan erstattes med fløde for en rigere smag)400 ml
- gulerødder(skiver eller tern)2 stk
- peberfrugt(i tern)1 stk
- grøntsagsbouillon(terning eller hjemmelavet)1 stk
- olie(til stegning)2 tsk
- ris(til servering)200 g
Fremgangsmåde
- 1
Bland hakket kød, løg, panering, æg, salt, peber og karry i en skål.
10 min - 2
Form små boller af kødblandingen.
5 min - 3
Varm olien i en pande over medium varme og steg bollerne i ca. 8-10 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.
10 min180bollerne skal være gyldne og have en sprød overflade - 4
Tag bollerne af panden og læg dem til side. I samme pande tilsættes gulerødder og peberfrugt og sauteres i 5 minutter.
5 min180grøntsagerne skal være let møre, men stadig sprøde - 5
Tilsæt kokosmælk og bouillon til grøntsagerne og bring det i kog.
5 min - 6
Læg de stegte boller tilbage i panden og lad dem simre i 10 minutter.
10 min - 7
Kog risene efter anvisningen på pakken.
15 min - 8
Server boller i karry med ris på siden.
5 min
Tags
Kommentarer
Jeg elsker når der er masser af løg i min boller i karry!
Boller i karry er perfekt til en hurtig aftensmad efter en lang dag
Jeg tilføjede lidt extra chili for at give retten lidt ekstra smag