Bolognese vegetar

En lækker og fyldig vegetarisk bolognese med svampe, grøntsager og aromatiske krydderier, serveret med pasta.
Ingredienser
- olivenolie(koldpresset for bedre smag)2 spsk
- løg(finthakket)1 stk
- gulerødder(revet)2 stk
- stængler af selleri(finthakket)2 stk
- fed hvidløg(knust)2 stk
- svampe(hakket)400 g
- hakkede tomater(400 g)1 dåse
- tomatpuré2 tsk
- tørret oregano(eller frisk hvis tilgængelig)1 tsk
- tørret basilikum(eller frisk hvis tilgængelig)1 tsk
- sukker(for at balancere syren)0.5 tsk
- grøntsagsbouillon(eller vand)200 ml
- pasta(f.eks. spaghetti eller penne)250 g
- parmesan(revet)50 g
- (valgfrit))servering
- frisk persille(hakket)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Varm olivenolien op i en stor pande over medium varme.
2 minmediumolien skal være varm, men ikke ryge - 2
Tilsæt det hakkede løg og svits det i 5 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
5 minmediumløgene skal være klare og duften skal være mild - 3
Tilsæt de revne gulerødder, hakket selleri og knust hvidløg. Steg i yderligere 5 minutter.
5 minmediumgrøntsagerne skal være bløde - 4
Tilsæt de hakkede svampe og steg i 10 minutter, indtil svampene er bløde og har afgivet deres væske.
10 minmediumsvampene skal være gyldne og væsken skal næsten være fordampet - 5
Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, sukker og grøntsagsbouillon. Rør godt rundt.
2 minmediumblandingen skal være ensartet - 6
Bring saucen i kog, skru ned for varmen og lad den simre i 20 minutter. Rør med jævne mellemrum.
20 minlavsaucen skal tykne og lugten skal være aromatisk - 7
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Dræn og hæld den i en serveringsskål.
10 minn/apastaen skal være al dente - 8
Hæld den færdige bolognese over pastaen og bland godt.
2 minn/asaucen skal dække pastaen jævnt - 9
Server med revet parmesan og hakket persille på toppen.
2 minn/aretter skal være farverig og indbydende
Tags
Kommentarer
Denne bolognese vegetar var perfekt til vores kødfrie mandag!
Jeg tilføjede ekstra grøntsager til retten, og den smagte fantastisk!
Bolognese vegetar er ideel til en hyggelig aften med venner og en god flaske rødvin.