spisekunst.dk

Bolognese vegetar

vegetariskbolognesepastasundt
Bolognese vegetar

En lækker og fyldig vegetarisk bolognese med svampe, grøntsager og aromatiske krydderier, serveret med pasta.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • olivenolie(koldpresset for bedre smag)
    2 spsk
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • gulerødder(revet)
    2 stk
  • stængler af selleri(finthakket)
    2 stk
  • fed hvidløg(knust)
    2 stk
  • svampe(hakket)
    400 g
  • hakkede tomater(400 g)
    1 dåse
  • tomatpuré
    2 tsk
  • tørret oregano(eller frisk hvis tilgængelig)
    1 tsk
  • tørret basilikum(eller frisk hvis tilgængelig)
    1 tsk
  • sukker(for at balancere syren)
    0.5 tsk
  • grøntsagsbouillon(eller vand)
    200 ml
  • pasta(f.eks. spaghetti eller penne)
    250 g
  • parmesan(revet)
    50 g
  • (valgfrit))
    servering
  • frisk persille(hakket)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olivenolien op i en stor pande over medium varme.

    2 min
    medium
    olien skal være varm, men ikke ryge
  2. 2

    Tilsæt det hakkede løg og svits det i 5 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    5 min
    medium
    løgene skal være klare og duften skal være mild
  3. 3

    Tilsæt de revne gulerødder, hakket selleri og knust hvidløg. Steg i yderligere 5 minutter.

    5 min
    medium
    grøntsagerne skal være bløde
  4. 4

    Tilsæt de hakkede svampe og steg i 10 minutter, indtil svampene er bløde og har afgivet deres væske.

    10 min
    medium
    svampene skal være gyldne og væsken skal næsten være fordampet
  5. 5

    Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, oregano, basilikum, sukker og grøntsagsbouillon. Rør godt rundt.

    2 min
    medium
    blandingen skal være ensartet
  6. 6

    Bring saucen i kog, skru ned for varmen og lad den simre i 20 minutter. Rør med jævne mellemrum.

    20 min
    lav
    saucen skal tykne og lugten skal være aromatisk
  7. 7

    Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Dræn og hæld den i en serveringsskål.

    10 min
    n/a
    pastaen skal være al dente
  8. 8

    Hæld den færdige bolognese over pastaen og bland godt.

    2 min
    n/a
    saucen skal dække pastaen jævnt
  9. 9

    Server med revet parmesan og hakket persille på toppen.

    2 min
    n/a
    retter skal være farverig og indbydende

Tags

vegetariskbolognesepastasundt

Kommentarer

Maria

Denne bolognese vegetar var perfekt til vores kødfrie mandag!

★★★★★
Anders

Jeg tilføjede ekstra grøntsager til retten, og den smagte fantastisk!

★★★★
Lise

Bolognese vegetar er ideel til en hyggelig aften med venner og en god flaske rødvin.

★★★★