Bornholm Solskinsbrødte med Pandebrask (Oluf Hungersnød)

Bornholm Solskinsbrødte med Pandebrask er en lækker og luftigt brød, der er perfekt til morgenmad eller som en del af en brunch. Det har en let sødme og en sprød overflade fra de hakkede mandler.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for finere brød)500 g
- lunken mælk(kan være skummet eller sødmælk)300 ml
- gær(fresk gær for bedste resultat)25 g
- smør(blødt smør)100 g
- sukker(kan justeres efter smag)50 g
- salt(kan være havsalt for ekstra smag)1 tsk
- æg(frisk æg til pensling)2 stk
- mandler(groft hakket til topping)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lunkne mælk.
5 min - 2
Tilsæt sukker, smør og salt til mælkeblandingen.
2 min - 3
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen.
10 min - 4
Lad dejen hæve tildækket i en time et varmt sted.
60 min - 5
Forvarm ovnen til 200 grader C
- 6
Form dejen til et brød og læg det på en bageplade.
5 min - 7
Pensl brødet med sammenpisket æg og drys hakkede mandler ovenpå.
3 min - 8
Bag brødet i ovnen i ca. 25-30 minutter.
30 min200brødet skal være gyldent og lyde hult når man banker på bunden - 9
Lad brødet køle af på en bagerist.
15 min
Tags
Kommentarer
Det solskinsbrødte var lige hvad jeg havde brug for til min picnic på stranden
Pandebrasken var sprød og lækker - perfekt til en hyggelig brunch
Oluf Hungersnød var en anderledes men velsmagende ingrediens i denne ret