Broccoli-latte suppe

En lækker og cremet broccoli-suppe, der er perfekt til at varme dig op. Suppen er lavet med friske ingredienser og har en dejlig smag af broccoli og fløde.
Ingredienser
- broccoli(frisk)500 g
- frosset broccoli som alternativ)bruge
- løg(finthakket)1 stk
- løg)sød
- hvidløg(knust eller finthakket)2 fed
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)1 l
- fløde(kan erstattes med plantebaseret fløde)200 ml
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedste smag)1 tsk
- olivenolie(til sautering)2 spsk
- citronjuice(friskpresset for bedre smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm olivenolie i en stor gryde over middel varme. Tilsæt det finthakkede løg og sautér i 5 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
5 minmiddel varmeløget skal være blødt og let gyldent - 2
Tilsæt hvidløg og sautér i yderligere 1 minut, indtil det dufter.
1 minmiddel varmeduften af hvidløg skal være tydelig - 3
Tilsæt den hakkede broccoli og grøntsagsbouillon. Bring det i kog, reducer varmen og lad det simre i 10-15 minutter, indtil broccoli er mør.
15 minlav varmebroccolien skal være lys grøn og let blød - 4
Tag gryden af varmen og purér suppen med en stavblender, indtil den er helt glat.
5 miningen varmesuppens konsistens skal være ensartet og glat - 5
Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt fløden, salt, peber og citronjuice. Varm forsigtigt igennem, men lad det ikke koge.
5 minlav varmesuppens temperatur skal være varm, men ikke kogende - 6
Smag til og juster krydderierne efter behov. Server straks.
2 miningen varmesmagen skal være cremet og velafbalanceret
Tags
Kommentarer
Denne suppe er perfekt til en kold vinterdag med sine varme smagsnuancer af broccoli og løg.
Jeg ville ønske der var lidt mere hvidløg i suppen for at give den ekstra smag.
Broccoli-latte suppen var en overraskende lækker og cremet fornøjelse til frokost.