Brødstave af fuldkorn med dip

Lækre og sprøde brødstave lavet af fuldkornsmel, perfekt som en sund snack eller appetizer. Serveres med en cremet dild- og yoghurt dip.
Ingredienser
- fuldkornsmel(brug gerne økologisk mel)200 g
- bagepulver(kan erstattes med natron)1 tsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- olivenolie(kan erstattes med rapsolie)2 spsk
- vand(kan være lunt for bedre opsugning)150 ml
- græsk yoghurt(til dip)100 g
- citronjuice(friskpresset for bedste smag)1 spsk
- hvidløgspulver(kan udelades hvis ønskes)1 tsk
- frisk hakket dild(eller persille)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm, og duft af varme elementer begynder at sprede sig - 2
I en stor skål, bland fuldkornsmel, bagepulver og salt.
2 min - 3
Tilsæt olivenolie og vand, og ælt dejen, indtil den er glat og homogen.
5 min - 4
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 1 cm, og skær den i stænger.
5 min - 5
Læg brødstavene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er let gyldne.
20 min200brødstavene skal være gyldne og sprøde - 6
Mens brødstavene bager, forbered dippen ved at blande græsk yoghurt, citronjuice, hvidløgspulver og dild.
5 min - 7
Tag brødstavene ud af ovnen, lad dem køle af i et par minutter, og server dem med dip.
5 min
Tags
Kommentarer
Brødstavene med dip var perfekte til picnic i parken
Dippen var lidt for krydret til min smag, men brødstavene var lækre
Brødstavene var sprøde og fyldte med solsikkefrø - en ny favorit i madpakken