spisekunst.dk

Brødstave af fuldkorn med dip

snacksundvegetariskfuldkorn
Brødstave af fuldkorn med dip

Lækre og sprøde brødstave lavet af fuldkornsmel, perfekt som en sund snack eller appetizer. Serveres med en cremet dild- og yoghurt dip.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • fuldkornsmel(brug gerne økologisk mel)
    200 g
  • bagepulver(kan erstattes med natron)
    1 tsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • olivenolie(kan erstattes med rapsolie)
    2 spsk
  • vand(kan være lunt for bedre opsugning)
    150 ml
  • græsk yoghurt(til dip)
    100 g
  • citronjuice(friskpresset for bedste smag)
    1 spsk
  • hvidløgspulver(kan udelades hvis ønskes)
    1 tsk
  • frisk hakket dild(eller persille)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen skal være varm, og duft af varme elementer begynder at sprede sig
  2. 2

    I en stor skål, bland fuldkornsmel, bagepulver og salt.

    2 min
  3. 3

    Tilsæt olivenolie og vand, og ælt dejen, indtil den er glat og homogen.

    5 min
  4. 4

    Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 1 cm, og skær den i stænger.

    5 min
  5. 5

    Læg brødstavene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er let gyldne.

    20 min
    200
    brødstavene skal være gyldne og sprøde
  6. 6

    Mens brødstavene bager, forbered dippen ved at blande græsk yoghurt, citronjuice, hvidløgspulver og dild.

    5 min
  7. 7

    Tag brødstavene ud af ovnen, lad dem køle af i et par minutter, og server dem med dip.

    5 min

Tags

snacksundvegetariskfuldkorn

Kommentarer

Helle

Brødstavene med dip var perfekte til picnic i parken

★★★★★
Morten

Dippen var lidt for krydret til min smag, men brødstavene var lækre

★★★★★
Lise

Brødstavene var sprøde og fyldte med solsikkefrø - en ny favorit i madpakken

★★★★