Bruschetta

Bruschetta er en klassisk italiensk forret, der består af sprødt brød toppet med en lækker blanding af friske tomater, hvidløg og basilikum.
Ingredienser
- ciabatta brød(frisk og sprød for bedst resultat)4 skiver
- store tomater(modne og saftige)2 stk.
- hvidløg(frisk for bedst smag)1 stk.
- olivenolie(koldpresset for ekstra smag)50 ml
- balsamicoeddike(valgfri)1 tsk.
- syre)ekstra
- frisk basilikum(kan erstattes med tørret basilikum)1 tsk.
- salt(til smag)1 stk.
- peber(til smag)1 stk.
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader C.
5 min200ovnen er varm og klar til brug - 2
Skær ciabatta brødet i halve og læg dem på en bageplade.
2 min - 3
Pensl brødskiverne med olivenolie og drys lidt salt over.
2 min - 4
Bag brødet i ovnen i ca. 5-7 minutter, eller indtil det er let gyldent og sprødt.
7 min200brødet er sprødt og gyldent - 5
Imens brødet bager, hak tomaterne groft og kom dem i en skål.
3 min - 6
Tilføj hakket hvidløg, balsamicoeddike, hakket basilikum, salt og peber til tomaterne, og bland godt.
2 min - 7
Når brødet er færdigt, lad det køle af i et minut og top hver skive med tomatblandingen.
2 min - 8
Server straks som en appetitvækker eller snack.
1 min
Tags
Kommentarer
Bruschetta med solmodne tomater er perfekt til sommeraftener på terrassen
Jeg foretrækker min bruschetta med frisk basilikum og parmaskinke
Bruschetta med balsamico og mozzarella er min go-to opskrift til picnic i parken