spisekunst.dk

Chicken Tikka Masala

indiskkyllingkrydrethovedret
Chicken Tikka Masala

En klassisk indisk ret med marineret kylling i en krydret tomat- og flødesauce. Serveres med ris eller naan.

Tid52 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kyllingebryst(skåret i tern)
    500 g
  • yoghurt(naturel)
    200 g
  • hvidløg(finthakket)
    2 stk
  • ingefær(frisk)
    1 stk
  • garam masala(eller indisk krydderi mix)
    2 tsk
  • spidskommen(stødt)
    1 tsk
  • cayennepeber(juster efter smag)
    1 tsk
  • fløde(kan erstattes med kokosmælk for vegansk version)
    2 dl
  • hakkede tomater(400 g)
    1 dåse
  • olie(til stegning)
    2 spsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • sukker(for at balancere syren)
    1 tsk
  • frisk koriander(til pynt)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Marinér kyllingeternene i en skål med yoghurt, hvidløg, ingefær, garam masala, spidskommen, cayennepeber og salt. Dæk skålen og lad den stå i køleskabet i mindst 30 minutter.

    30 min
    køleskab
    duften af krydderierne skal være tydelig
  2. 2

    Varm olien op i en stor pande over medium varme. Tilsæt de marinerede kyllingetern og brun dem i ca. 5-7 minutter, indtil de er gennemstegte.

    7 min
    medium varme
    kyllingen skal være gyldenbrun
  3. 3

    Tilsæt de hakkede tomater til panden og rør godt rundt. Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil saucen er tyknet.

    10 min
    medium varme
    saucen skal være let boblende
  4. 4

    Tilsæt fløden og sukkeret, og lad retten simre i yderligere 5 minutter. Smag til med salt og juster krydderierne efter behov.

    5 min
    medium varme
    saucen skal være cremet og velduftende
  5. 5

    Server retten varm, pyntet med frisk koriander, sammen med ris eller naanbrød. ved serveringstemperatur - retten skal være varm og dufte lækkert

Tags

indiskkyllingkrydrethovedret

Kommentarer

Mette

Den lækre kylling var saftig og mørt!

★★★★★
Niels

Jeg elskede den krydrede smag af ingefær og koriander.

★★★★
Anna

Perfekt til en hyggelig aften med venner - serveret med frisk naanbrød.

★★★★