Chokoladebrownie

En lækker og fudgy chokoladebrownie, perfekt til dessert eller en sød snack.
Ingredienser
- mørk chokolade(mindst 70% kakao)200 g
- smør(usaltet)150 g
- sukker(kan reduceres efter smag)250 g
- æg(store)3 stk
- hvedemel(sigtet)100 g
- kakao(uden sukker)50 g
- vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)1 tsk
- salt(for at fremhæve smagen)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
5 min175ovnen er varm - 2
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad eller i mikroovnen.
5 minvandre eller mikroovnchokoladen skal være helt smeltet og glat - 3
Pisk sukker og æg sammen i en stor skål, indtil blandingen er lys og luftig.
3 minførste rumtemperaturblandingen skal være lysere i farven - 4
Tilsæt den smeltede chokolade- og smørblanding til ægge- og sukkerblandingen og rør godt.
2 minførste rumtemperaturblandingen skal være ensartet - 5
Sigt hvedemelet, kakao, vaniljesukker og salt ned i blandingen, og fold det forsigtigt ind, indtil det er lige blandet.
3 minførste rumtemperaturde tørre ingredienser skal være helt inkorporeret uden klumper - 6
Hæld dejen i en smurt bageform
- 7
Bag i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud med nogle fugtige krummer.
30 min175overfladen skal være fast, men midten skal stadig være lidt blød - 8
Lad brownien køle af i formen i 10 minutter, før den tages ud og køles helt af på en bagerist.
10 minførste rumtemperaturbrownien skal være let varm, men ikke varm at røre ved
Tags
Kommentarer
Jeg elsker at tilføje valnødder til min chokoladebrownie!
Denne chokoladebrownie er perfekt til en hyggelig film aften
Jeg tilsatte lidt appelsinskal for ekstra smag