spisekunst.dk

Chokoladebrownie

chokoladebrowniedessert
Chokoladebrownie

En lækker og fudgy chokoladebrownie, perfekt til dessert eller en sød snack.

Tid45 min
Portioner9
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • mørk chokolade(mindst 70% kakao)
    200 g
  • smør(usaltet)
    150 g
  • sukker(kan reduceres efter smag)
    250 g
  • æg(store)
    3 stk
  • hvedemel(sigtet)
    100 g
  • kakao(uden sukker)
    50 g
  • vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)
    1 tsk
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.

    5 min
    175
    ovnen er varm
  2. 2

    Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad eller i mikroovnen.

    5 min
    vandre eller mikroovn
    chokoladen skal være helt smeltet og glat
  3. 3

    Pisk sukker og æg sammen i en stor skål, indtil blandingen er lys og luftig.

    3 min
    første rumtemperatur
    blandingen skal være lysere i farven
  4. 4

    Tilsæt den smeltede chokolade- og smørblanding til ægge- og sukkerblandingen og rør godt.

    2 min
    første rumtemperatur
    blandingen skal være ensartet
  5. 5

    Sigt hvedemelet, kakao, vaniljesukker og salt ned i blandingen, og fold det forsigtigt ind, indtil det er lige blandet.

    3 min
    første rumtemperatur
    de tørre ingredienser skal være helt inkorporeret uden klumper
  6. 6

    Hæld dejen i en smurt bageform

  7. 7

    Bag i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud med nogle fugtige krummer.

    30 min
    175
    overfladen skal være fast, men midten skal stadig være lidt blød
  8. 8

    Lad brownien køle af i formen i 10 minutter, før den tages ud og køles helt af på en bagerist.

    10 min
    første rumtemperatur
    brownien skal være let varm, men ikke varm at røre ved

Tags

chokoladebrowniedessert

Kommentarer

Lotte

Jeg elsker at tilføje valnødder til min chokoladebrownie!

★★★★★
Nina

Denne chokoladebrownie er perfekt til en hyggelig film aften

★★★★
Thomas

Jeg tilsatte lidt appelsinskal for ekstra smag

★★★★