Citron-ingefær suppe

En varm og cremet citron-ingefær suppe, der kombinerer friskhed og varme i en lækker ret. Perfekt til kolde dage.
Ingredienser
- løgt(finthakket)1 stk
- løg)sød
- hvidløg(finthakket)2 fed
- frisk ingefær(revet)20 g
- citron(saft og zest)1 stk
- grøntsagsfond(kan være hjemmelavet eller fra tern)500 ml
- kokosmælk(for cremede konsistens)200 ml
- olie(til sautering)2 spsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(juster efter smag)1 tsk
- frisk koriander(til pynt)1 bundt
Fremgangsmåde
- 1
Varm olie op i en gryde over medium varme.
2 minmediumolie skal være varm, men ikke rygende - 2
Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og let gyldne.
5 minmediumduft af løg og hvidløg, løg skal være gennemsigtige - 3
Tilsæt ingefær og citronskal, og sautér i yderligere 2 minutter.
2 minmediumduft af ingefær skal være fremtrædende - 4
Hæld grøntsagsfond i gryden og bring det i kog.
3 minhøjduft af fond, når det begynder at koge - 5
Sænk varmen og lad suppen simre i 10 minutter.
10 minlavlave bobler i gryden, duft af ingefær og citron - 6
Tilsæt kokosmælk, citronsaft, salt og peber. Rør godt rundt.
2 minlavsuppens konsistens skal være cremet - 7
Lad suppen simre i yderligere 5 minutter for at blande smagene.
5 minlavduftene skal være godt blandet, suppen varm - 8
Server suppen varm, pyntet med frisk koriander.
1 minserveres varmfrisk koriander tilføjer farve og duft
Tags
Kommentarer
Denne suppe er perfekt til at booste immunforsvaret med citron og ingefær!
Suppen var lidt for stærk for min smag med ingefær, men jeg elskede den friske citrussmag!
Citron-ingefær suppen var en lækker og let ret, perfekt til en sommermiddag!