spisekunst.dk

Citron-ingefær suppe

suppecitroningefærvegetarisk
Citron-ingefær suppe

En varm og cremet citron-ingefær suppe, der kombinerer friskhed og varme i en lækker ret. Perfekt til kolde dage.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • løgt(finthakket)
    1 stk
  • løg)
    sød
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • frisk ingefær(revet)
    20 g
  • citron(saft og zest)
    1 stk
  • grøntsagsfond(kan være hjemmelavet eller fra tern)
    500 ml
  • kokosmælk(for cremede konsistens)
    200 ml
  • olie(til sautering)
    2 spsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(juster efter smag)
    1 tsk
  • frisk koriander(til pynt)
    1 bundt

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olie op i en gryde over medium varme.

    2 min
    medium
    olie skal være varm, men ikke rygende
  2. 2

    Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og let gyldne.

    5 min
    medium
    duft af løg og hvidløg, løg skal være gennemsigtige
  3. 3

    Tilsæt ingefær og citronskal, og sautér i yderligere 2 minutter.

    2 min
    medium
    duft af ingefær skal være fremtrædende
  4. 4

    Hæld grøntsagsfond i gryden og bring det i kog.

    3 min
    høj
    duft af fond, når det begynder at koge
  5. 5

    Sænk varmen og lad suppen simre i 10 minutter.

    10 min
    lav
    lave bobler i gryden, duft af ingefær og citron
  6. 6

    Tilsæt kokosmælk, citronsaft, salt og peber. Rør godt rundt.

    2 min
    lav
    suppens konsistens skal være cremet
  7. 7

    Lad suppen simre i yderligere 5 minutter for at blande smagene.

    5 min
    lav
    duftene skal være godt blandet, suppen varm
  8. 8

    Server suppen varm, pyntet med frisk koriander.

    1 min
    serveres varm
    frisk koriander tilføjer farve og duft

Tags

suppecitroningefærvegetarisk

Kommentarer

Mette

Denne suppe er perfekt til at booste immunforsvaret med citron og ingefær!

★★★★★
Louise

Suppen var lidt for stærk for min smag med ingefær, men jeg elskede den friske citrussmag!

★★★★★
Anders

Citron-ingefær suppen var en lækker og let ret, perfekt til en sommermiddag!

★★★★