Citron-lakrids-risotto

En unik og spændende risotto med friske citronsmage og en let lakridsnote, perfekt som en særlig ret til middagsselskaber.
Ingredienser
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- risottoris(f.eks. Arborio)300 g
- hvidvin(kan udelades)1 dl
- grøntsagsbouillon(varm)1 l
- citron(saft og revet skal)1 stk
- smør(kvalitetssmør)50 g
- parmesan(revet)50 g
- lakridspulver(kan justeres efter smag)2 tsk
- frisk dild(hakket til pynt)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm smørret i en stor gryde over medium varme. Tilsæt det finthakkede løg og hvidløg og sautér indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmedium varmeløgene skal være bløde og let gyldne - 2
Tilsæt risottorisen og rør godt rundt i gryden i 1-2 minutter, indtil risene er let gennemsigtige.
2 minmedium varmerisene skal være let glaserede - 3
Hæld hvidvinen i gryden og lad den koge ind, indtil den næsten er væk.
3 minmedium varmevinen skal være næsten fordampet - 4
Begynd at tilsætte den varme grøntsagsbouillon, en skefuld ad gangen, og lad risene absorbere væsken, inden du tilsætter mere. Fortsæt med dette i ca. 18-20 minutter.
20 minmedium varmerisene skal være al dente og cremede - 5
Når risottoen er færdig, tilsæt citronsaft, citronskal, lakridspulver og parmesan. Rør godt rundt, indtil alt er blandet.
2 minslukket varmerisottoen skal være cremet og have en frisk citronsmag - 6
Server straks, pyntet med hakket dild.
1 minn/adillen skal være frisk og risottoen varm
Tags
Kommentarer
Den syrlige citronsmag passede perfekt til den søde lakrids
Risottoen var lidt for klistret, men lakridsen gav en spændende twist
Jeg kunne godt have ønsket mig lidt mere citronsaft i retten