Citrontærte med italiensk marengs

En lækker citrontærte med en sød og let italiensk marengs, der giver en perfekt balance mellem syre og sødme.
Ingredienser
- hvedemel(gerne tipo '00' for en mere fin konsistens)250 g
- smør(koldt og skåret i tern)125 g
- flormelis(kan erstattes med almindelig sukker)75 g
- æg(ægget skal være stort)1 stk
- citronsaft(friskpresset for den bedste smag)3 stk
- sukker(kan justeres efter smag)150 g
- æggeblommer(bruges til fyldet)3 stk
- majsstivelse(kan erstattes med kartoffelmel)30 g
- vaniljesukker(for ekstra smag)1 tsk
- æggehvider(til marengsen)4 stk
- flormelis(til marengsen)200 g
- eddike(hvid eddike for stabilitet i marengsen)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er klar, når den er varm og der er en jævn temperatur - 2
Bland hvedemel, smør og flormelis i en skål. Ælt hurtigt sammen til en smuldrende dej.
10 min - 3
Tilsæt ægget og ælt, indtil dejen samler sig. Læg den i en plastpose og køl i 30 minutter.
30 min - 4
Udrul dejen og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og bag i ovnen i 15 minutter.
15 min180dejen skal være let gylden - 5
I mellemtiden, pisk citronsaft, sukker, æggeblommer, majsstivelse og vaniljesukker sammen i en gryde over medium varme, indtil blandingen tykner.
10 minmediumblandingen skal være tæt og boble let - 6
Hæld citronskremen i den forbagte tærtebund og bag i yderligere 15 minutter.
15 min180fyldet skal være fast, men stadig lidt blødt i midten - 7
Pisk æggehviderne stive og tilsæt langsomt flormelis, mens du fortsætter med at piske, indtil marengsen er glat og blank. Tilsæt eddike.
10 min - 8
Fordel marengsen over den bagte tærte og bag i ovnen i yderligere 10-12 minutter, indtil marengsen er let gylden.
12 min180marengsen skal være gylden og let sprød på toppen - 9
Lad tærten køle af før servering. Skær i skiver og nyd.
15 min
Tags
Kommentarer
Syrlig og lækker
Citrontærten var frisk og syrlig - perfekt til sommerfesten!
Marengsen var lækker og luftig - en perfekt kontrast til den syrlige citronsmag.
Det var svært at stoppe med at spise! En perfekt kombination af syrligt og sødt.