Courgette-karrybolle

En lækker og sund courgette-karrybolle, perfekt til en hurtig middag. Denne ret kombinerer friske courgetter med krydret karry og en cremet kokosmælkssauce, toppet med smeltet ost.
Ingredienser
- courgetter(friske og faste)2 stk
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(presset)2 fed
- karrypulver(eller mere efter smag)1 tsk
- hakkede tomater(kan være fra dåse)200 g
- coconut milk(kan være light)100 ml
- olivenolie(til stegning)1 tsk
- revet ost(til topping)50 g
- fuldkornsbolle(til servering)4 stk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Vask og skær courgetter i små tern.
5 min - 2
Varm olivenolien op i en pande over middel varme.
2 minmediumolie skal være varm, men ikke rygende - 3
Tilsæt løg og hvidløg, og steg i 3-4 minutter, indtil løgene er bløde og gennemsigtige.
4 minmediumløgene skal være bløde og dufte godt - 4
Tilsæt courgetter og karrypulver, og sautér i yderligere 5 minutter.
5 minmediumcourgetterne skal være let møre - 5
Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, salt og peber. Rør godt rundt.
2 min - 6
Lad det simre i 10 minutter på lav varme, indtil saucen tykner.
10 minlowsaucen skal være cremet og duftende - 7
Forvarm ovnen til 200 grader C.
5 min200ovnen skal være varm - 8
Hæld courgette-karryblandingen i en bageform, og drys revet ost over.
2 min - 9
Bag i ovnen i 15 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.
15 min200osten skal være boblet og gylden - 10
1
- 11
Serveres varm i fuldkornsbolle. - retter skal være varm og indbydende
Tags
Kommentarer
Courgette-karrybollen var perfekt til frokost!
Jeg kunne godt lide den lækre karrysmag i bollen
Den var nem at have med på stranden som en lækker snack