Cremet citron-laks med timian

En lækker og cremet ret med laks, der er bagt med fløde, citron og timian. Perfekt til en hyggelig middag.
Ingredienser
- laksefilet(frisk og gerne med skind)500 g
- citron(økologisk for bedre smag)2 stk
- fløde(gerne madlavningsfløde)200 ml
- frisk timian(kan erstattes med tørret timian)2 tsk
- olivenolie(til stegning)2 tsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedste smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm og klar - 2
Skær citronerne i halve og pres saften ud i en skål. Hak også skallen fint og tilsæt til saften.
5 min - 3
Varm olivenolien op i en pande over medium varme. Tilsæt laksen med skindsiden nedad, og krydr med salt og peber.
3 minmedium varmeskindet skal være sprødt - 4
Steg laksen i cirka 4-5 minutter, indtil den er gyldenbrun. Vend laksen forsigtigt og steg i yderligere 3 minutter.
8 minmedium varmelaksen skal være let gennemstegt - 5
Fjern laksen fra panden og læg den i et ildfast fad. Hæld fløden over laksen og drys timian og citronskal over.
2 min - 6
Bag laksen i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil den er gennemstegt.
20 min200laksen skal være let flager og ikke gennemsigtig - 7
Tag laksen ud af ovnen og lad den hvile i et par minutter før servering.
5 min
Tags
Kommentarer
Den cremede citronsovs var virkelig lækker!
Timianen gav retten en dejlig frisk smag
Perfekt til en let sommermiddag på terrassen