spisekunst.dk

Cremet citron-laks med timian

lakscitrontimiancremetbagt
Cremet citron-laks med timian

En lækker og cremet ret med laks, der er bagt med fløde, citron og timian. Perfekt til en hyggelig middag.

Tid55 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • laksefilet(frisk og gerne med skind)
    500 g
  • citron(økologisk for bedre smag)
    2 stk
  • fløde(gerne madlavningsfløde)
    200 ml
  • frisk timian(kan erstattes med tørret timian)
    2 tsk
  • olivenolie(til stegning)
    2 tsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedste smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm og klar
  2. 2

    Skær citronerne i halve og pres saften ud i en skål. Hak også skallen fint og tilsæt til saften.

    5 min
  3. 3

    Varm olivenolien op i en pande over medium varme. Tilsæt laksen med skindsiden nedad, og krydr med salt og peber.

    3 min
    medium varme
    skindet skal være sprødt
  4. 4

    Steg laksen i cirka 4-5 minutter, indtil den er gyldenbrun. Vend laksen forsigtigt og steg i yderligere 3 minutter.

    8 min
    medium varme
    laksen skal være let gennemstegt
  5. 5

    Fjern laksen fra panden og læg den i et ildfast fad. Hæld fløden over laksen og drys timian og citronskal over.

    2 min
  6. 6

    Bag laksen i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil den er gennemstegt.

    20 min
    200
    laksen skal være let flager og ikke gennemsigtig
  7. 7

    Tag laksen ud af ovnen og lad den hvile i et par minutter før servering.

    5 min

Tags

lakscitrontimiancremetbagt

Kommentarer

Mette

Den cremede citronsovs var virkelig lækker!

★★★★★
Thomas

Timianen gav retten en dejlig frisk smag

★★★★
Lise

Perfekt til en let sommermiddag på terrassen

★★★★★