spisekunst.dk

Croissant & Coq Sorbet

dessertcroissantsorbetkirsebær
Croissant & Coq Sorbet

En lækker kombination af sprøde croissanter og en forfriskende kirsebærsorbet, perfekt til dessert.

Tid230 min
Portioner4
Sværhedsgradmiddel

Ingredienser

  • hvedemel(gerne type 00 for en mere fin konsistens)
    250 g
  • koldt smør(skåret i tern)
    125 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    30 g
  • salt(køkkensalt)
    5 g
  • koldt vand(kan være nødvendigt at justere)
    150 ml
  • glukosesirup(til sorbeten)
    50 g
  • vand(til sorbeten)
    200 ml
  • sukker(til sorbeten)
    100 g
  • kirsebær(friske eller frysetørrede)
    500 g
  • citron(saften)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland hvedemelet, sukker og salt i en skål.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt det kolde smør og smuldre det ind i melet, indtil det ligner groft sand.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt koldt vand lidt ad gangen, indtil dejen samler sig.

    5 min
  4. 4

    Læg dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.

    30 min
  5. 5

    Rul dejen ud til en firkant og fold smørret ind i dejen i tre lag.

    15 min
  6. 6

    Lad dejen hvile i køleskabet i yderligere 30 minutter.

    30 min
  7. 7

    Rul dejen ud igen og fold den i tre lag to gange mere, og lad den hvile imellem.

    60 min
  8. 8

    Skær dejen i trekanter og rull dem til croissanter.

    15 min
  9. 9

    Lad croisserne hæve på en bageplade i 1 time.

    60 min
  10. 10

    1

  11. 11

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    10 min
    200
    ovnen skal være varm
  12. 12

    1

  13. 13

    Bag croisserne i 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne.

    20 min
    200
    de skal være gyldne og sprøde
  14. 14

    1

  15. 15

    Kog vand, sukker og glukosesirup i en gryde for at lave sorbetbasen.

    5 min
    koge
    sukkeret skal være opløst
  16. 16

    1

  17. 17

    Tilsæt kirsebær og citronsaft til siruppen og lad det simre i 10 minutter.

    10 min
    simmer
    kirsebærene skal være møre
  18. 18

    1

  19. 19

    Blend blandingen til en glat puré og si den for at fjerne kerner.

    5 min
  20. 20

    1

  21. 21

    Hæld puréen i en ismaskine og følg producentens instruktioner for at lave sorbet.

    20 min

Tags

dessertcroissantsorbetkirsebær

Kommentarer

Mette

Den perfekte blanding af croissant og kyllingesorbet!

★★★★★
Jonas

Croissant & Coq Sorbet er ideel til en picnic i parken.

★★★★
Ida

Jeg elskede kombinationen af sprødt og cremet i denne ret.

★★★★★