Dal Makhani

Dal Makhani er en klassisk indisk ret lavet med sorte linser og smør, perfekt til enhver anledning.
Ingredienser
- sort gram(kan også bruge brune linser)200 g
- smør(kan erstattes med olie for en vegansk version)100 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(knust)2 stk
- ingefær(freshed og hakket)1 stk
- spidskommen2 tsk
- korianderpulver1 tsk
- chilipulver(justeres efter smag)1 tsk
- tomater(kan være friske eller dåse)400 g
- fløde(kan erstattes med kokosmælk for en vegansk version)250 ml
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- sort peber(nykværnet)1 tsk
- frisk koriander(til pynt)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Læg linserne i blød i vand i minimum 6 timer eller natten over.
360 min - 2
Dræn linserne og kog dem i en gryde med 1 liter vand i ca. 30 minutter, indtil de er møre.
30 min - 3
I en stor pande, smelt smørret over medium varme og tilsæt løg. Sautér indtil de er gyldne.
10 minmediumLøgene skal være bløde og gyldne. - 4
Tilsæt hvidløg og ingefær, og sautér i yderligere 2 minutter.
2 minmediumDuften af hvidløg og ingefær skal være stærk. - 5
Tilsæt spidskommen, korianderpulver og chilipulver, og steg i 1 minut, indtil krydderierne dufter.
1 minmediumKrydderierne skal dufte intenst. - 6
Tilsæt tomaterne og lad dem simre i 10 minutter, indtil saucen er tykkere.
10 minmediumSaucen skal være dyb rød og tykkere. - 7
Tilsæt de kogte linser og fløden. Rør godt rundt og lad det simre i 15 minutter.
15 minlavRetten skal være cremet og varm. - 8
Smag til med salt og sort peber. Pynt med frisk koriander før servering.
2 min
Tags
Kommentarer
Den cremede konsistens med sorte linser var fantastisk!
Jeg kunne godt lide den røgede smag af tørret ingefær
Perfekt til madpakken med ris og salat