De nemmeste boller

En simpel opskrift på lækre, luftige boller, der er perfekte til enhver lejlighed. De er hurtige at lave og kræver ikke avancerede teknikker.
Ingredienser
- hvedemel(sigtet mel)500 g
- sukker(kan justeres efter smag)50 g
- gær(fresk gær anbefales)25 g
- mælk(lunken mælk)300 ml
- smør(smeltet smør)75 g
- æg(stort æg)1 stk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål.
5 min22-25°Cgæren skal være helt opløst - 2
Tilsæt sukker, smeltet smør, æg og salt til mælkeblandingen og rør godt.
3 min22-25°Cblandingen skal være ensartet - 3
Sigt hvedemelet i blandingen lidt ad gangen, og ælt dejen til den er glat og elastisk.
10 min22-25°Cdejen skal være blød og ikke klistre - 4
Lad dejen hæve i en skål dækket med et viskestykke i ca. 1 time, eller indtil den er dobbelt størrelse.
60 min22-25°Cdejen skal være hævet og luftig - 5
Forvarm ovnen til 200°C
- 6
Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere 20 minutter.
20 min22-25°Cbollerne skal hæve lidt - 7
Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne.
15 min200°Cbollerne skal være let gyldne og lyde hule når man banker på bunden - 8
Lad bollerne køle af på en bagerist, inden de serveres.
10 min22-25°Cbollerne skal være let varme
Tags
Kommentarer
Disse boller er perfekte til brunch med veninderne!
Jeg tilføjede lidt kanel for ekstra smag.
De nemmeste boller var et hit til picnic i parken.