spisekunst.dk

Den Gamle By Grydeboller i Tomat-ragout

danskgryderetvegetariskcomfort food
Den Gamle By Grydeboller i Tomat-ragout

En klassisk dansk ret bestående af bløde boller serveret i en velsmagende tomat-ragout, perfekt til en hyggelig middag.

Tid90 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne type 00 for en finere dej)
    500 g
  • gær(frisk gær)
    25 g
  • lunken vand(ca. 37 grader)
    300 ml
  • salt(kan justeres efter smag)
    10 g
  • sukker(for at aktivere gæren)
    1 tsk
  • hakkede tomater(gerne fra dåse)
    400 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløgsfed(finthakket)
    2 stk
  • oregano(eller anden tørret krydderurt)
    1 tsk
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • peberfrugt(finthakket)
    1 stk
  • revet ost(til topping)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i lunkent vand sammen med sukkeret. Lad det stå i 5 minutter indtil det skummer.

    5 min
  2. 2

    Bland hvedemelet og saltet i en skål. Tilsæt gærblandingen og ælt dejen, indtil den er glat og elastisk.

    10 min
  3. 3

    Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
  4. 4

    Imens, varm olivenolie i en pande. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og oregano. Steg indtil grøntsagerne er bløde.

    5 min
    medium
    grøntsagerne skal være bløde og duftende
  5. 5

    Tilsæt hakkede tomater til panden og lad det simre i 15 minutter, og krydr med salt og peber.

    15 min
    low
    ragouten skal være tyknet og duftende
  6. 6

    Forvarm ovnen til 220 grader Celsius

  7. 7

    Form dejen til små boller og læg dem på en bageplade. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne.

    20 min
    220
    bollerne skal være let gyldne og lyde hule, når du banker på dem
  8. 8

    Server bollerne varme med tomat-ragouten hældt over og drysset med revet ost.

    5 min

Tags

danskgryderetvegetariskcomfort food

Kommentarer

Mette

Grydebollerne var saftige og lækre

★★★★★
Lars

Tomat-ragouten var fyldt med friske tomater

★★★★
Camilla

Perfekt til en hyggelig aften med rødvin og levende lys

★★★★★