Dildgryde med grønkål i Rødstrømpeånden

En lækker dildgryde med grønkål, gulerødder og kartofler, der er perfekt som en varmende ret i vintermånederne. Inspireret af Rødstrømpeånden, bringer denne ret smagfulde og sunde ingredienser sammen.
Ingredienser
- grønkål(frisk)500 g
- kartofler(skrællede og skåret i tern)300 g
- gulerødder(skrællede og skiver)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)1 l
- fløde(kan erstattes med plantebaseret alternativ)200 ml
- dild(friskhakket)2 spsk
- spsk tørret)1
- smør(til stegning)50 g
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Smelt smørret i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmedium varmeløgene er bløde og let gyldne - 2
Tilsæt gulerødder og kartofler til gryden, og rør rundt i et par minutter.
3 minmedium varmegulerødderne begynder at blive bløde - 3
Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og bring det til kog.
2 minhøj varmebouillonen begynder at koge - 4
Sænk varmen, og lad det simre i 15 minutter, eller indtil kartoflerne og gulerødderne er møre.
15 minlav varmegrøntsagerne er møre, men ikke smattede - 5
Tilsæt den hakkede grønkål, og lad det simre i yderligere 5 minutter, indtil kålen falder sammen.
5 minlav varmekålen er mørk og falder sammen - 6
Tilsæt fløden og dilden, og krydr med salt og peber. Rør godt rundt, og lad det varme igennem i 2-3 minutter.
3 minlav varmeretten er varm og dilden dufter friskt
Tags
Kommentarer
Dildgryden var lækker og grønkålen tilføjede en dejlig sprødhed
Rødstrømpeånden skinner igennem i denne ret med dildgryden
Perfekt til en kold vinteraften med en skål varm dildgryde i hånden