spisekunst.dk

Dildgryde med grønkål i Rødstrømpeånden

vegetarisksundvinterretdild
Dildgryde med grønkål i Rødstrømpeånden

En lækker dildgryde med grønkål, gulerødder og kartofler, der er perfekt som en varmende ret i vintermånederne. Inspireret af Rødstrømpeånden, bringer denne ret smagfulde og sunde ingredienser sammen.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • grønkål(frisk)
    500 g
  • kartofler(skrællede og skåret i tern)
    300 g
  • gulerødder(skrællede og skiver)
    200 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    1 l
  • fløde(kan erstattes med plantebaseret alternativ)
    200 ml
  • dild(friskhakket)
    2 spsk
  • spsk tørret)
    1
  • smør(til stegning)
    50 g
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Smelt smørret i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og gennemsigtige.

    5 min
    medium varme
    løgene er bløde og let gyldne
  2. 2

    Tilsæt gulerødder og kartofler til gryden, og rør rundt i et par minutter.

    3 min
    medium varme
    gulerødderne begynder at blive bløde
  3. 3

    Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og bring det til kog.

    2 min
    høj varme
    bouillonen begynder at koge
  4. 4

    Sænk varmen, og lad det simre i 15 minutter, eller indtil kartoflerne og gulerødderne er møre.

    15 min
    lav varme
    grøntsagerne er møre, men ikke smattede
  5. 5

    Tilsæt den hakkede grønkål, og lad det simre i yderligere 5 minutter, indtil kålen falder sammen.

    5 min
    lav varme
    kålen er mørk og falder sammen
  6. 6

    Tilsæt fløden og dilden, og krydr med salt og peber. Rør godt rundt, og lad det varme igennem i 2-3 minutter.

    3 min
    lav varme
    retten er varm og dilden dufter friskt

Tags

vegetarisksundvinterretdild

Kommentarer

Anne

Dildgryden var lækker og grønkålen tilføjede en dejlig sprødhed

★★★★★
Mette

Rødstrømpeånden skinner igennem i denne ret med dildgryden

★★★★
Hans

Perfekt til en kold vinteraften med en skål varm dildgryde i hånden

★★★★★