spisekunst.dk

Dragefrugt-laks med chili-lime

laksdragefrugtsundmiddaglet
Dragefrugt-laks med chili-lime

En farverig og sund ret bestående af laks toppet med en frisk dragefrugtblanding og krydret med chili og lime. Perfekt til en let middag.

Tid25 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • dragefrugter(modne og friske)
    2 stk
  • laks(uden skind)
    400 g
  • olivenolie(koldpresset)
    2 spsk
  • lime(saften presses)
    1 stk
  • chili flakes(juster efter smag)
    1 tsk
  • salt(fint havsalt anbefales)
    1 tsk
  • peber(nykværnet)
    1 tsk
  • forårsløg(finthakket til pynt)
    2 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180 grader
    ovnen er varm
  2. 2

    Skær laksen i portioner og læg dem på en bageplade med bagepapir.

    5 min
  3. 3

    Skær dragefrugterne i halve og skrab frugtkødet ud med en skefuld. Hak det groft.

    5 min
  4. 4

    I en skål, bland dragefrugtkødet med olivenolie, lime juice, chili flakes, salt og peber.

    2 min
  5. 5

    Fordel dragefrugtblandingen over laksestykkerne på bagepladen.

    2 min
  6. 6

    Bag laksen i ovnen i 15 minutter, eller indtil den er let flager ved berøring.

    15 min
    180 grader
    laksen er let flakket og ser gylden ud
  7. 7

    Tag laksen ud af ovnen og lad den hvile i et par minutter.

    2 min
  8. 8

    Pynt med finthakkede forårsløg og server med det samme.

    2 min

Tags

laksdragefrugtsundmiddaglet

Kommentarer

Mette

Dragefrugten tilføjer en skøn sødme til laksen!

★★★★★
Anders

Chili-limen giver retten lige det ekstra kick!

★★★★
Louise

Perfekt til en let sommermiddag i haven!

★★★★