Dronning Margrethe Tartelett (Tronbestigelse 1972)

En klassisk dansk tartelet med rejer og creme fraiche, der blev lavet til Dronning Margrethes tronbestigelse i 1972. Perfekt som en lækker forret eller til frokost.
Ingredienser
- smør(koldt og skåret i tern)125 g
- hvedemel(sigtet)250 g
- æg(medium størrelse)1 stk
- salt(fint salt)1 tsk
- rejer(kogte og pillede)200 g
- creme fraiche(eller græsk yoghurt)1 dl
- dijonsennep(for ekstra smag)1 tsk
- citronjuice(friskpresset)1 tsk
- salat(f.eks. icebergsalat)100 g
- dild(frisk)50 g
- pynt)til
Fremgangsmåde
- 1
Start med at forberede tærtedejen. I en skål blandes smørret og hvedemelet sammen, indtil det ligner groft sand.
5 min - 2
Tilsæt ægget og saltet til blandingen og ælt hurtigt, indtil dejen samler sig. Læg dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
30 min - 3
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius
- 4
Prik bunden af dejen med en gaffel og forbag tærterne i ovnen i 15 minutter, indtil de er let gyldne.
15 min200tærtebunden skal være let gylden - 5
Imens tærterne bager, forberedes fyldet. Bland rejerne, creme fraiche, dijonsennep og citronjuice i en skål. Smag til med salt og peber.
10 min - 6
Tag de forbagte tærter ud af ovnen og lad dem køle af i et par minutter. Fyld dem med rejesalaten.
5 min - 7
Pynt med hakket dild og server med frisk salat ved siden af.
5 min
Tags
Kommentarer
Den var fyldt med lækker kylling og svampe!
Perfekt til en elegant frokost med veninderne
Jeg foretrækker mere ost på min tartelet