Dybbøl Mølle Vegankødgryde med Røget Paprika

En fyldig og smagfuld vegansk gryderet med linser, grøntsager og røget paprika. Perfekt til en sund middag.
Ingredienser
- linser(grønne eller brune linser)200 g
- gulerødder(skåret i tern)2 stk
- løg(hakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- røget paprika(kan justeres efter smag)1 tsk
- rød peberfrugt(skåret i tern)1 stk
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)400 ml
- hakkede tomater(400 g)1 dåse
- tørret timian(kan erstattes med friske urter)1 tsk
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(justeres efter smag)0.5 tsk
- spinat(frisk eller fryset)150 g
Fremgangsmåde
- 1
Varm olivenolie op i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmedium varmeløget skal være blødt og dufte aromatisk - 2
Tilsæt gulerødder og rød peberfrugt, og steg i yderligere 5 minutter.
5 minmedium varmegrøntsagerne skal være let møre - 3
Tilsæt linser, røget paprika, timian, salt og peber. Rør godt rundt.
2 minmedium varmealt skal være godt blandet - 4
Hæld grøntsagsbouillon og hakkede tomater i gryden. Bring blandingen til kog.
5 minhøj varmeblandingen skal begynde at koge - 5
Når det koger, sænk varmen til lav, dæk gryden, og lad det simre i 25-30 minutter, eller indtil linserne er møre.
30 minlav varmelinserne skal være møre, og gryden skal være fyldt med en duftende aroma - 6
Tilsæt spinat og rør godt. Lad det simre i yderligere 5 minutter, indtil spinaten er faldet sammen.
5 minlav varmespinaten skal være visnet og blandet godt ind
Tags
Kommentarer
Vegankødgryden var virkelig lækker med de røgede paprika
Perfekt til en hyggelig aften i sommerhuset
Dybbøl Mølle vegankødgryden er min nye yndlingsret!