Enebærgryde med bagt kartoffelmos

En velsmagende enebærgryde lavet med hakket kød, gulerødder og enebær, serveret med en lækker bagt kartoffelmos.
Ingredienser
- hakket svinekød(gerne en blanding af svinekød og oksekød for smag)600 gram
- gulerødder(skrællet og skåret i tern)2 stk
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(knust eller hakket)2 fed
- oksefond(kan erstattes med bouillon)200 ml
- rødvin(kan udelades eller erstattes med mere fond)100 ml
- enebær(knust for bedre smag)2 tsk
- timian(kan være frisk eller tørret)1 tsk
- laurbærblad(fjerneres før servering)1 stk
- kartofler(til kartoffelmos)500 gram
- skåret i tern)og
- mælk(kan varieres med fløde for rigere smag)100 ml
- smør(til kartoffelmos)50 gram
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(justeres efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm en stor gryde over medium varme og tilsæt lidt olie. Sauter løg og hvidløg indtil de er bløde.
5 minmedium varmeløgene skal være gennemsigtige og dufte aromatisk - 2
Tilsæt hakket svinekød og brun det af, indtil det er gennemstegt.
8 minmedium varmekødet skal være brunet og ikke længere rosa - 3
Tilsæt gulerødder, enebær, timian, laurbærblad og rødvin. Lad det simre i 5 minutter.
5 minmedium varmeblandingen skal dufte godt og være let reduceret - 4
Tilsæt oksefond, bring gryden i kog, og lad den simre i 30 minutter.
30 minlav varmeretter skal være tyknet og smagene integrerede - 5
Imens gryderetten simrer, kog kartoflerne i en gryde med saltet vand i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre.
20 minkogende vandkartoflerne skal være let møre og kunne gennembores med en gaffel - 6
Dræn kartoflerne og mos dem med smør og mælk. Tilsæt salt og peber efter smag.
5 miningenmosen skal være cremet og glat uden klumper - 7
Forvarm ovnen til 200 grader C. Læg kartoffelmosen i et ovnfast fad og bag i 15 minutter, indtil den er let gylden.
15 min200 grader Coverfladen skal være let gylden og sprød - 8
Fjern laurbærbladet fra gryderetten og server den varm med den bagte kartoffelmos.
2 miningenretterne skal serveres straks mens de er varme
Tags
Kommentarer
Enebærgryden var alt for krydret for mig...
Den bagte kartoffelmos var lækker og cremet!
Denne ret ville være perfekt til en hyggelig søndagsmiddag...