spisekunst.dk

Falafel

vegetarisksnackmellemøstligsund
Falafel

Falafel er en lækker og krydret kikærteboller, der er sprøde udenpå og bløde indeni. De er perfekte som snack eller i en pita med grøntsager og sauce.

Tid495 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kikærter(tørrede kikærter)
    200 g
  • blødes i vand i 8 timer)
    skal
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • spidskommen(stødt)
    1 tsp
  • koriander(stødt)
    1 tsp
  • salt(juster efter smag)
    1 tsp
  • peber(sort peber)
    1 tsp
  • smag)
    efter
  • bagepulver(kan udelades)
    1 tsp
  • bedre tekstur)
    giver
  • frisk persille(finthakket)
    3 spsk
  • olie(til friturestegning)
    500 ml

Fremgangsmåde

  1. 1

    Blød kikærterne i koldt vand i mindst 8 timer.

    480 min
    N/A
    kikærterne skal være møre og let at maske
  2. 2

    Dræn kikærterne og kom dem i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, spidskommen, koriander, salt, peber, bagepulver og persille.

    5 min
    N/A
    blandingen skal være groft hakket men ikke pureret
  3. 3

    Form blandingen til små kugler eller flade bøffer.

    10 min
    N/A
    de skal holde formen og ikke smuldre
  4. 4

    Varm olien op i en dyb gryde til ca. 180 grader Celsius.

    10 min
    180
    olien skal begynde at boble når du tilsætter en lille smule dej
  5. 5

    Frituresteg falaflerne i olien i ca. 4-5 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

    5 min
    N/A
    falaflerne skal være sprøde udenpå og gyldne
  6. 6

    Læg de færdige falafler på et køkkenrulle for at dræne overskydende olie.

    2 min
    N/A
    falaflerne skal være varme og sprøde

Tags

vegetarisksnackmellemøstligsund

Kommentarer

Maria

Falafel er det perfekte vegetariske alternativ med kikærter og krydderier

★★★★★
Lars

Jeg kunne spise falafel til alle mine måltider - det er så lækkert!

★★★★★
Lise

Falafel er nemt at tage med på farten og er perfekt til madpakken med hummus

★★★★