Falster Rodfrugtfad mindet om Bondeoprør

Et lækkert og nærende rodfrugtfad, der hylder den danske kultur og traditioner. Fadet kombinerer forskellige rodfrugter med krydderier og bouillon, hvilket giver en fyldig smag og en dejlig sprød overflade.
Ingredienser
- gulerødder(skrællede og skåret i stykker)500 g
- pastinakker(skrællede og skåret i stykker)400 g
- persillerødder(skrællede og skåret i stykker)300 g
- kartofler(skrællede og skåret i tern)200 g
- løg(hakket)1 stk
- olie(olivenolie eller rapsolie)4 spsk
- salt(justér efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)1 tsk
- vegetabilsk bouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)2 dl
- frisk timian(kan erstattes med tørret)3 spsk
- cremefraiche(til servering)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm og klar til brug - 2
Læg alle rodfrugterne og løget i et stort ovnfast fad.
10 min - 3
Hæld olie over rodfrugterne og drys med salt, peber og timian. Vend ingredienserne sammen, så de er dækket af krydderierne.
5 min - 4
Hæld vegetabilsk bouillon over rodfrugterne.
2 min - 5
Dæk fadet med aluminiumsfolie og sæt det i ovnen. Bag i 45 minutter.
45 min200rodfrugterne er møre og let gyldne, når de er færdige - 6
Fjern folien og bag yderligere 15 minutter for at få en sprød overflade.
15 min200overfladen er let gylden og sprød - 7
Server rodfrugtfadet varmt med en klat cremefraiche på toppen.
5 min
Tags
Kommentarer
De grove rodfrugter gav en skøn tekstur
Perfekt til madpakken med en håndfuld nødder ved siden af
Kombinationen af rødbede og gulerod var overraskende god