Flamberet peberbøf med whisky

En lækker og imponerende ret med saftige peberbøffer flamberet med whisky og serveret med en cremet sauce.
Ingredienser
- peberbøf(ca. 200g pr. stk.)2 stk
- smør(gerne usaltet for bedre smag)2 spsk
- groft salt(til krydring)1 tsk
- friskkværnet peber(efter smag)1 tsk
- whisky(vælg en god kvalitet)50 ml
- fløde(til saucen)2 spsk
- soja sauce(for ekstra umami)1 tsk
- løgtop(til pynt)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Tag peberbøfferne ud af køleskabet og lad dem temperere i ca. 30 minutter.
30 min20bøfferne skal ikke være kolde - 2
Varm en pande op over medium-høj varme og smelt smørret.
5 minmedium-højsmørret begynder at bruse - 3
Krydr bøfferne med groft salt og friskkværnet peber, og læg dem på panden.
1 minmedium-højbøfferne syder ved kontakten med panden - 4
Steg bøfferne i ca. 3-4 minutter på hver side for medium rare.
8 minmedium-højbøfferne får en gyldenbrun skorpe - 5
Hæld whisky over bøfferne og tænd forsigtigt med en lang lighter for at flambere.
1 minflammeflammerne skal være blå og brænde hurtigt ud - 6
Når flammerne er slukket, tilsæt fløde og soja sauce, og lad saucen simre i 2-3 minutter.
3 minlav varmesaucen tykner let - 7
Anret bøfferne på en tallerken, hæld saucen over, og pynt med finthakket løgtop.
2 minserveringsklarretterne ser appetitlige ud
Tags
Kommentarer
Den flamberede peberbøf var virkelig mørt og saftigt!
Whiskysmagen var lidt for dominerende for min smag
Den flamberede peberbøf var perfekt til en hyggelig aften med vennerne