spisekunst.dk

Fødeostgratin med lavendel

vegetariskgratinlavendelost
Fødeostgratin med lavendel

En lækker og cremet fødeostgratin med en subtil smag af lavendel, perfekt til både forret og hovedret.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • fødeost(cremet og frisk)
    300 g
  • creme fraiche(kan erstattes med græsk yoghurt for et sundere alternativ)
    150 g
  • revne oste(f.eks. cheddar eller mozzarella)
    100 g
  • tørret lavendel(brug gerne spiselig lavendel)
    2 spsk
  • æg(store æg)
    2 stk.
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet for bedst smag)
    1 tsk
  • olivenolie(til pensling af fadet)
    2 spsk
  • brødkrummer(til topping for ekstra sprødhed)
    1 pkt.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180°C
    ovnen skal være varm, og duften af varm luft begynder at sprede sig
  2. 2

    Pensl et bagefad med olivenolie.

    2 min
  3. 3

    I en skål, bland fødeost, creme fraiche, revne oste, tørret lavendel, æg, salt og peber, indtil det er godt kombineret.

    10 min
  4. 4

    Hæld blandingen i det forberedte bagefad og drys brødkrummer ovenpå.

    5 min
  5. 5

    Bag gratinen i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil overfladen er gylden og boblende.

    30 min
    180°C
    gratinens overflade skal være gyldenbrun og der skal komme bobler op fra fyldet
  6. 6

    Tag gratinen ud og lad den køle af i 5-10 minutter før servering.

    10 min

Tags

vegetariskgratinlavendelost

Kommentarer

Mette

Fantastisk kombination af fødeost og lavendel!

★★★★★
Anders

Perfekt til en sommerpicnic i parken

★★★★
Maria

Denne ret er helt unik med den sprøde overflade

★★★★