Fødeostgratin med lavendel
vegetariskgratinlavendelost

En lækker og cremet fødeostgratin med en subtil smag af lavendel, perfekt til både forret og hovedret.
Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- fødeost(cremet og frisk)300 g
- creme fraiche(kan erstattes med græsk yoghurt for et sundere alternativ)150 g
- revne oste(f.eks. cheddar eller mozzarella)100 g
- tørret lavendel(brug gerne spiselig lavendel)2 spsk
- æg(store æg)2 stk.
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet for bedst smag)1 tsk
- olivenolie(til pensling af fadet)2 spsk
- brødkrummer(til topping for ekstra sprødhed)1 pkt.
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180°Covnen skal være varm, og duften af varm luft begynder at sprede sig - 2
Pensl et bagefad med olivenolie.
2 min - 3
I en skål, bland fødeost, creme fraiche, revne oste, tørret lavendel, æg, salt og peber, indtil det er godt kombineret.
10 min - 4
Hæld blandingen i det forberedte bagefad og drys brødkrummer ovenpå.
5 min - 5
Bag gratinen i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil overfladen er gylden og boblende.
30 min180°Cgratinens overflade skal være gyldenbrun og der skal komme bobler op fra fyldet - 6
Tag gratinen ud og lad den køle af i 5-10 minutter før servering.
10 min
Tags
vegetariskgratinlavendelost
Kommentarer
Mette
Fantastisk kombination af fødeost og lavendel!
★★★★★
Anders
Perfekt til en sommerpicnic i parken
★★★★★
Maria
Denne ret er helt unik med den sprøde overflade
★★★★★