Forloren hare med linsefyld

En klassisk dansk ret med hakket kød fyldt med linser og krydderier, perfekt til en hyggelig middag.
Ingredienser
- hakket oksekød(kan også være blandet kød)500 gram
- linser(grønne eller brune linser)200 gram
- løg(finthakket)1 stk
- gulerødder(revet eller finthakket)2 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- timian(tørret)1 tsk
- rosmarin(tørret)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)0.5 tsk
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- grøntsagsbouillon(kan erstattes med kyllingebouillon)200 ml
- tomatpuré(for ekstra smag)2 spsk
- æg(til binding)1 stk
- frisk persille(hakket til pynt)1 bundt
Fremgangsmåde
- 1
Forbered linserne ved at koge dem i vand i ca. 15-20 minutter, indtil de er møre. Dræn og sæt til side.
20 min - 2
Opvarm olivenolien i en pande over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér i ca. 5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmedium varmede skal være bløde og dufte aromatisk - 3
Tilsæt gulerødder, timian, rosmarin, salt og peber til panden. Steg i yderligere 5 minutter, indtil gulerødderne er lidt bløde.
5 minmedium varmegulerødderne skal være let bløde - 4
Bland det hakkede kød, de kogte linser, grøntsagsbouillon og tomatpuré i en stor skål. Tilsæt ægget og de sautérede grøntsager. Rør godt sammen.
5 min - 5
Form blandingen til en oval eller rektangulær form og læg den i et smurt bagefad.
5 min - 6
Bag den forlorne hare i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 45 minutter, eller indtil den er gennemstegt og let gylden på toppen.
45 min180 graderoverfladen skal være let gylden og fast - 7
Tag den forlorne hare ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter, før den skæres i skiver.
10 min - 8
Server med hakket persille som pynt. - persillen skal være frisk og grøn
Tags
Kommentarer
Den forloren hare var lækker med linsefyld!
Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag
Linsefyldet gav en skøn smag til retten