spisekunst.dk

Forloren hare med linsefyld

danskhovedretlinserkød
Forloren hare med linsefyld

En klassisk dansk ret med hakket kød fyldt med linser og krydderier, perfekt til en hyggelig middag.

Tid90 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hakket oksekød(kan også være blandet kød)
    500 gram
  • linser(grønne eller brune linser)
    200 gram
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • gulerødder(revet eller finthakket)
    2 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • timian(tørret)
    1 tsk
  • rosmarin(tørret)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • grøntsagsbouillon(kan erstattes med kyllingebouillon)
    200 ml
  • tomatpuré(for ekstra smag)
    2 spsk
  • æg(til binding)
    1 stk
  • frisk persille(hakket til pynt)
    1 bundt

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered linserne ved at koge dem i vand i ca. 15-20 minutter, indtil de er møre. Dræn og sæt til side.

    20 min
  2. 2

    Opvarm olivenolien i en pande over medium varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér i ca. 5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.

    5 min
    medium varme
    de skal være bløde og dufte aromatisk
  3. 3

    Tilsæt gulerødder, timian, rosmarin, salt og peber til panden. Steg i yderligere 5 minutter, indtil gulerødderne er lidt bløde.

    5 min
    medium varme
    gulerødderne skal være let bløde
  4. 4

    Bland det hakkede kød, de kogte linser, grøntsagsbouillon og tomatpuré i en stor skål. Tilsæt ægget og de sautérede grøntsager. Rør godt sammen.

    5 min
  5. 5

    Form blandingen til en oval eller rektangulær form og læg den i et smurt bagefad.

    5 min
  6. 6

    Bag den forlorne hare i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 45 minutter, eller indtil den er gennemstegt og let gylden på toppen.

    45 min
    180 grader
    overfladen skal være let gylden og fast
  7. 7

    Tag den forlorne hare ud af ovnen og lad den hvile i 10 minutter, før den skæres i skiver.

    10 min
  8. 8

    Server med hakket persille som pynt. - persillen skal være frisk og grøn

Tags

danskhovedretlinserkød

Kommentarer

Karen

Den forloren hare var lækker med linsefyld!

★★★★★
Morten

Perfekt til en hyggelig søndagsmiddag

★★★★
Louise

Linsefyldet gav en skøn smag til retten

★★★★