Hviderodspuré à la Française
puréhviderodtilbehørfransk mad

En lækker og silkeblød puré lavet af hviderod, perfekt som tilbehør til kødretter.
Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- hviderod(frisk og sprød)500 g
- fløde(gerne fuldfed)100 ml
- smør(usaltet for bedste smag)50 g
- citron(saften skal bruges)1 stk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Skræl hvideroden og skær den i små tern.
10 min - 2
Bring en gryde med vand til kogepunktet. Tilsæt hviderodstærnene og lidt salt.
5 min100vandet bobler kraftigt - 3
Kog hviderodstærnene i cirka 15 minutter, indtil de er møre.
15 min100hvideroden kan let moses med en gaffel - 4
Dræn hviderodstærnene og kom dem tilbage i gryden. Tilsæt smør og fløde.
5 min - 5
Mos hvideroden med en kartoffelmoser eller stavblender indtil puréen er glat.
5 min - 6
Tilsæt citronsaft, salt og peber og smag til.
2 min
Tags
puréhviderodtilbehørfransk mad
Kommentarer
Laura
Den hviderodspuré var for cremet til min smag, men jeg elskede den franske touch med estragonen.
★★★★★
Mette
Perfekt til madpakken med rugbrød og sprøde agurkeskiver!
★★★★★
Jonas
Jeg synes, at den hviderodspuré var lidt for sød, men den passede rigtig godt til vores picnic i parken.
★★★★★