Salade Niçoise

Salade Niçoise er en klassisk fransk salat fra Nice, der kombinerer friske grøntsager, tun og æg i en lækker vinaigrette.
Ingredienser
- frisk grønne bønner(skårne og enderne fjernet)200 g
- æg(kogte og skiver)4 stk
- konserves tun(i olie)300 g
- cherry tomater(halverede)150 g
- oliven(kalamata eller grønne)100 g
- rød løg(tyndt skåret)1 stk
- salathoved(fx romainesalat)1 stk
- olivenolie(ekstra jomfru)4 spsk
- vineddike(eller citronsaft)2 spsk
- sennep(valgfri)1 tsk
- salt(til smag)1 tsk
- peber(til smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Bring en gryde med vand i kog, tilsæt de grønne bønner og blancher dem i 3-4 minutter, indtil de er let møre.
4 minkogendebønnerne skal være lysgrønne og sprøde - 2
Dræn bønnerne og læg dem i isvand for at stoppe tilberedningen. Lad dem køle af i 5 minutter, og dræn derefter igen.
5 minisvandebønnerne skal være kolde - 3
Kog æggene i 10 minutter i en gryde med kogende vand. Læg dem i koldt vand for at stoppe tilberedningen.
10 minkogendeæggeblommerne skal være faste - 4
Skær de kogte æg i skiver, og forbered de øvrige ingredienser ved at skære tomaterne, oliven og løg.
5 miningeningredienserne skal være friske og klar til brug - 5
I en skål, bland olivenolie, vineddike, sennep, salt og peber for at lave dressingen.
5 miningendressingen skal være velblandet og smagfuld - 6
I en stor salatskål, arranger salaten, tomater, bønner, tun, løg, oliven og æg.
5 miningensalaten skal se farverig og indbydende ud - 7
Dryp dressingen over salaten lige inden servering og toss forsigtigt for at blande.
2 miningensalaten skal være let dækket af dressingen
Tags
Kommentarer
Salade Niçoise er perfekt til en sommerdag med frisk tun og grøntsager
Denne ret er et hit til picnic med vennerne med de lækre oliven
Salade Niçoise er min go-to frokost med de sprøde grønne bønner