Tomatsuppe Provence

En lækker og cremet tomatsuppe inspireret af provençalske smage, perfekt til en varmende middag.
Ingredienser
- gule løg(finthakket)2 stk
- hvidløg(presset)2 fed
- dåsetomater(hel eller hakket)800 g
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller købt)500 ml
- olivenolie(ekstra jomfru)2 tsk
- tørret basilikum(kan erstattes med frisk basilikum)1 tsk
- tørret timian(kan erstattes med frisk timian)1 tsk
- sukker(for at balancere syren)1 tsk
- laurbærblad(kan fjernes før servering)1 stk
- fløde(valgfri)100 ml
- cremet konsistens)en
- salt(efter smag)1 stk
- peber(efter smag)1 stk
- frisk basilikum(til pynt)4 stk
Fremgangsmåde
- 1
Varm olivenolien op i en stor gryde over medium varme.
2 minmediumolie skal begynde at glinse - 2
Tilsæt de finthakkede løg og sauter dem, indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmediumløgene skal være bløde og let gyldne - 3
Tilsæt det pressede hvidløg og sauter i yderligere 1 minut.
1 minmediumlækker duft af hvidløg - 4
Tilsæt dåsetomater, bouillon, basilikum, timian, sukker, og laurbærblad. Bring det i kog.
5 minhighsølig duft når det begynder at koge - 5
Sænk varmen til lav og lad suppen simre i 20 minutter. Rør lejlighedsvis.
20 minlowsuppens smag skal udvikle sig, og den skal tykne lidt - 6
Tag laurbærbladet ud og blend suppen med en stavblender, indtil den er glat. Tilsæt fløde hvis ønskes.
5 minn/asuppen skal være ensartet og cremet - 7
Smag til med salt og peber. Server suppen varm, pyntet med frisk basilikum.
2 minn/asuppen skal være varm og velafbalanceret i smagen
Tags
Kommentarer
Den friske basilikum giver et lækkert touch til suppen
Perfekt til madpakken - nem og lækker
Den ristede hvidløg giver en skøn smag til suppen