spisekunst.dk

Crêpe aux Champignons

crêpechampignonvegetariskhovedret
Crêpe aux Champignons

En lækker crêpe fyldt med møre champignon i en cremet sauce, perfekt til en let frokost eller middag.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(sigtet)
    200 g
  • mælk(hel mælk for bedre smag)
    500 ml
  • æg(frisk)
    3 stk
  • smør(til stegning)
    50 g
  • champignon(friske)
    300 g
  • fløde(38% fedtindhold)
    100 g
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    1 tsk
  • persille(friskhakket til pynt)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    I en skål, pisk hvedemelet sammen med mælken og æggene indtil du får en glat dej.

    5 min
  2. 2

    Lad dejen hvile i 30 minutter.

    30 min
  3. 3

    Opvarm en non-stick pande over medium varme og smelt en smule smør.

    2 min
    medium
    smørret skal boble, men ikke brune
  4. 4

    Hæld en portion dej på panden og drej panden, så dejen fordeles jævnt. Steg i 2-3 minutter, indtil kanten begynder at løsne.

    3 min
    medium
    kanterne skal være let gyldne
  5. 5

    Vend crêpen og steg den anden side i 1-2 minutter.

    2 min
    medium
    den skal være let gylden
  6. 6

    Gentag med resten af dejen og læg de færdige crêpes til side.

    10 min
  7. 7

    I en anden pande, smelt lidt smør og tilsæt champignon. Steg i 5-7 minutter, indtil de er møre og gyldne.

    7 min
    medium-høj
    de skal være let gyldne og saftige
  8. 8

    Tilsæt fløden, salt og peber til champignonene og lad det simre i 3-4 minutter, indtil saucen er cremet.

    4 min
    medium
    saucen skal være tyk og cremet
  9. 9

    Fyld hver crêpe med svampesaucen og fold dem. Anret med hakket persille på toppen.

    5 min

Tags

crêpechampignonvegetariskhovedret

Kommentarer

Mette

Disse champignon-crepes er perfekte til en hyggelig brunch!

★★★★★
Lars

Jeg synes der manglede lidt ekstra fyld, måske lidt mere ost.

★★★★★
Ida

Disse crepes med champignon var lige det jeg havde brug for efter en lang dag.

★★★★