spisekunst.dk

Omelet Fines Herbes

omeleturtermorgenmadbrunch
Omelet Fines Herbes

En klassisk fransk omelet med friske urter, perfekt til morgenmad eller brunch. Let og luftig med en dejlig smag af dild, persille og estragon.

Tid20 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • æg(friske økologiske æg anbefales)
    4 stk
  • mælk(kan erstattes med fløde for en rigere smag)
    2 spsk
  • salt
    1 tsk
  • peber(friskkværnet peber giver bedre smag)
    0.5 tsk
  • smør(kan erstattes med olie)
    2 spsk
  • giver bedre smag)
    smør
  • frisk persille(hakket)
    2 spsk
  • frisk dild(hakket)
    2 spsk
  • frisk estragon(hakket)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, salt og peber. Pisk blandingen godt sammen, indtil den er ensartet.

    5 min
  2. 2

    Smelt smørret i en non-stick pande over medium varme, indtil det er helt smeltet og begynder at boble.

    2 min
    medium
    smørret skal være gyldent og skumme let
  3. 3

    Hæld æggeblandingen i panden og lad det koge i 1-2 minutter, indtil kanterne begynder at sætte sig.

    2 min
    medium
    kanterne skal være faste, mens midten stadig er lidt flydende
  4. 4

    Drys de hakkede urter

  5. 5

    Lad omeletten koge i yderligere 1-2 minutter, indtil den er gennemkogt, men stadig blød indeni.

    2 min
    medium
    omeletten skal være fast, men stadig saftig indeni
  6. 6

    Server omeletten varm med ekstra friske urter ovenpå. - servering skal være varm og indbydende

Tags

omeleturtermorgenmadbrunch

Kommentarer

Mette

Den friske persille gav lige det ekstra pift!

★★★★★
Thomas

Perfekt til brunch med vennerne!

★★★★★
Anna

Jeg tilføjede lidt revet ost - det gjorde den endnu bedre!

★★★★