spisekunst.dk

Poulet à la Moutarde

kyllingsennepfranskhovedretnem
Poulet à la Moutarde

Poulet à la Moutarde er en klassisk fransk ret, hvor kylling tilberedes i en cremet sennepssauce. Retten er både smagfuld og let at lave, perfekt til en familiemiddag.

Tid45 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kyllingebryster(uden skind)
    4 stk
  • grovkornet sennep(fransk sennep anbefales)
    2 spsk
  • fløde(kan være let eller fuldfed)
    1 dl
  • olivenolie(kan erstattes med smør)
    2 spsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet for bedste smag)
    0.5 tsk
  • hønsesuppe(kan være hjemmelavet eller fra bouillon)
    1 dl
  • frisk persille(hakket)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen er varm
  2. 2

    Krydr kyllingebrysterne med salt og peber.

    2 min
  3. 3

    Opvarm olivenolien i en stor pande over medium varme. Brun kyllingen i ca. 5-7 minutter på hver side, indtil de er gyldne.

    14 min
    medium
    kyllingen har en gylden skorpe
  4. 4

    Tag kyllingen af panden og læg dem i et ovnfast fad.

    2 min
  5. 5

    Tilsæt sennep til panden og rør i et minut. Tilsæt fløde og hønsesuppe og bring det i kog.

    3 min
  6. 6

    Hæld saucen over kyllingen i fadet.

    2 min
  7. 7

    Bag i ovnen i 25-30 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt og saftig.

    30 min
    180
    kyllingen er hvid og saften er klar
  8. 8

    Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter. Drys med hakket persille før servering.

    5 min

Tags

kyllingsennepfranskhovedretnem

Kommentarer

Mette

Den skarpe sennepssmag passede perfekt til kyllingen

★★★★★
Lars

Jeg tilsatte lidt honning for at give retten en sød kontrast

★★★★
Ida

Poulet à la Moutarde er en fantastisk ret til en hyggelig aften med vennerne

★★★★